ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Τουρκία: Συγχαρητήρια από Μπάιντεν σε Ερντογάν για την επανεκλογή του

Εκλογές στην Τουρκία: Συγχαρητήρια από Μπάιντεν σε Ερντογάν για την επανεκλογή του
AP Photo

Ο Τζο Μπάιντεν συγχαίρει τον Ερντογάν για την επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη την Κυριακή τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, μια εκλογική διαδικασία που ήταν από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σε διμερή ζητήματα και σε κοινές παγκόσμιες προκλήσεις», έγραψε ο Μπάιντεν σε μήνυμά του στο Twitter.

Το εκλογικό συμβούλιο επιβεβαιώνει τη νίκη του Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανεξελέγη στην προεδρία της Τουρκίας, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών με 52,14% των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Αχμέτ Γενέρ, επισημοποιώντας τα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 99,43% των ψηφοδελτίων, ο αντίπαλος του Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε το 47,86% των ψήφων, είπε ο Γενέρ. Με μια διαφορά άνω των 2 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ των υποψηφίων, οι υπόλοιπες ψήφοι που δεν έχουν καταμετρηθεί δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο Γενέρ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην αρχή της εβδομάδας.