ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Γαλλία: Oι «ήρωες» που μπήκαν ασπίδα για να προστατεύσουν τα παιδιά από το δράστη

Tρομακτική επίθεση στο Ανεσί
Tρομακτική επίθεση στο Ανεσί

Γαλλία: Mία γυναίκα και ένας 24χρονος περιηγητής μεταξύ άλλων μπήκαν μπροστά από το δράστη για να προστατεύσουν τα παιδιά στην επίθεση που συγκλόνισε το Ανεσί

Μια γυναίκα πήδηξε γενναία μπροστά από ένα καροτσάκι για να προστατεύσει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες σε ένα πάρκο δίπλα στη λίμνη Ανεσί στις γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με βίντεο και αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα μπήκε στο δρόμο του επίδοξου δολοφόνου καθώς εκείνος επιτέθηκε στο αθώο παιδί.

Ο δράστης επιτέθηκε σε τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες σε ένα πάρκο δίπλα στην ειδυλλιακή λίμνη Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, έναν 31χρονο Σύρο που ζητούσε άσυλο στη Γαλλία.

Άλλα βίντεο από το μακελειό της Πέμπτης δείχνουν έναν περαστικό να χρησιμοποιεί το σακίδιο του σε μια προσπάθεια να διώξει τον εισβολέα αφού τον κυνήγησε από την παιδική χαρά.

Το ανατριχιαστικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Aνεσί, κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μαχαίρι αποκάλυψε την παρέμβαση αρκετών ατόμων για να σταματήσουν τον δράστη. Ανάμεσά τους, ο 24χρονος Ανρί, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία σε καθεδρικούς ναούς στη Γαλλία. Η Αλέτια τον είχε γνωρίσει πριν από μερικές εβδομάδες.


Η φρίκη εκτυλίχθηκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου, όταν ένας Σύρος υπήκοος οπλισμένος με μαχαίρι όρμησε πάνω σε παιδιά. Αφού τραυμάτισε σοβαρά τέσσερα παιδιά, συνέχισε την ξέφρενη πορεία του, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να μην είχε σταματήσει αν πολλά άτομα δεν είχαν σπεύσει να επέμβουν πριν από την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο 24χρονος Ανρί γράφει η εφημερίδα Aleteia είναι γνωστός στο αναγνωστικό της κοινό, αφού πριν από λίγους μήνες είχε καταθέσει τη μεγάλη πρωτοβουλία του: να κάνει μια περιήγηση στους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας. Σε αρκετές περιπτώσεις, παρά τον κίνδυνο, παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα, όπως έγινε γνωστό. Φορτωμένος με το σακίδιό του, φαίνεται να μπαίνει ακριβώς μπροστά στον άνδρα, προστατεύοντας τον εαυτό του με μια άλλη μικρή τσάντα για να αποφύγει τα χτυπήματα, πριν τον καταδιώξει.

O 24χρονος Ανρί

Ο νεαρός περιπατητής μοιράζεται καθημερινά την περιπέτειά του με χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου στο Instagram και στο TikTok, στη σελίδα του «Το τραγούδι των καθεδρικών ναών» (Le chant des cathédrales ) Είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το αβαείο του Μπαρού και είχε φτάσει στη Γκρενόμπλ λίγο πριν περάσει από το Άνεσι. Χθες το πρωί, μόλις είχε δημοσιεύσει μια «ιστορία», στην οποία έδειχνε την ομορφιά των τοπίων του Aνεσί, λίγο πριν η ημερήσια πεζοπορία του μετατραπεί σε εφιάλτη. Λίγο μετά την επίθεση, ο νεαρός άνδρας έδωσε την είδηση, ισχυριζόμενος ότι είναι καλά και καλώντας τους χρήστες του Διαδικτύου να προσευχηθούν για τα θύματα.

Ένα παιδί από τη Βρετανία είναι μεταξύ των θυμάτων που τραυματίστηκαν στην επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζέιμς Κλέβερλι. «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειες και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις γαλλικές αρχές με όποιον τρόπο μπορούμε».

Η εισαγγελέας του Ανεσί, Line Bonnet-Mathis, επιβεβαίωσε ότι τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 22 μηνών έως τριών ετών, και δύο ενήλικες τραυματίστηκαν. Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα και ο ύποπτος δράστης συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Aνεσί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές είχαν απορρίψει την αίτηση ασύλου του, λίγες μέρες πριν την επίθεση.