ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιτέχνης αγόρασε ανθρώπινο κρανίο από τον καθηγητή του Χάρβαρντ – Το πούλησε ως κούκλα

Καλλιτέχνης αγόρασε ανθρώπινο κρανίο από τον καθηγητή του Χάρβαρντ – Το πούλησε ως κούκλα
Daily Mail.

Η 44χρονη υποστήριξε ότι φτιάχνει «δημιουργίες που σοκάρουν το μυαλό και ταρακουνούν την ψυχή».

Καλλιτέχνης από τη Μασαχουσέτη φέρεται να αγόρασε ανθρώπινα λείψανα από τον υπεύθυνο του νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και στη συνέχεια, παρουσίασε τις φρικιαστικές της αγορές στο Instagram.

Η Κατρίνα Μακλίν με έδρα τη Βοστώνη, η οποία φτιάχνει κούκλες και «δημιουργίες που σοκάρουν το μυαλό και ταρακουνούν την ψυχή», μοιράσθηκε στη βιτρίνα του καταστήματός της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία ενός «πραγματικού ανθρώπινου κρανίου» που φέρεται να αγόρασε από τον Διευθυντή του νεκροτομείου Σέντρικ Λοτζ. Στην ανάρτηση του Φεβρουαρίου του 2020, εμφανιζόταν μία κούκλα «κλόουν – δολοφόνος» με ένα κρανίο ανάμεσα στα δάχτυλά της, ανέφερε το Mass Live.

«Αυτή η κούκλα έχει πουληθεί και ναι, αυτό είναι ένα πραγματικό ανθρώπινο κρανίο», μοιράσθηκε η Μακλίν στη σελίδα του καταστήματός της, Kat’s Creepy Creations. «Αν είστε στην αγορά για ανθρώπινα οστά, επικοινωνήστε», γνωστοποιεί.

Η 44χρονη Μακλίν και ο 55χρονος Λοτζ ήταν μεταξύ των επτά ατόμων που κατηγορήθηκαν προχθές (14/06) σχετικά με ένα υπόγειο δίκτυο που έκλεβε πτώματα στο Πρόγραμμα Ανατομικών Δώρων της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και σε ένα νεκροτομείο και κρεματόριο του Αρκάνσας.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Λοτζ έκλεψε πολλαπλά λείψανα –συμπεριλαμβανομένων των σωμάτων δύο νεκρών βρεφών– και τα πούλησε στο διαδίκτυο με τη βοήθεια της 63χρονης συζύγου του, Ντενίζ, στη Μακλίν και σε τρεις άλλους άνδρες μεταξύ του 2018 και της 7ης Μαρτίου. Ο Λοτζ κατηγορείται ότι άρπαξε κομμάτια πτωμάτων που είχαν δωρηθεί στο Πανεπιστήμιο, όπως κεφάλια, εγκεφάλους, δέρμα και οστά.

Ο Διευθυντής του νεκροτομείου επέτρεψε, επίσης, στη Μακλίν να επισκεφθεί το νεκροτομείο και να διαλέξει τα μέρη του σώματος που ήλπιζε να χρησιμοποιήσει για τα ανατριχιαστικά έργα τέχνης της, συμπεριλαμβανομένων δύο προσώπων που αγόρασε για 600 δολάρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Δεν είναι σαφές πόσα κλεμμένα ανθρώπινα τμήματα συμπεριέλαβε η Μακλίν στο έργο τέχνης της ή δημοσίευσε στον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έκτοτε έχει διαγραφεί. Η καλλιτέχνης μοιραζόταν τακτικά εικόνες από τις κούκλες της, τις οποίες πωλούσε σε αγορές, εκθέσεις και σε ένα κατάστημα στο Σάλεμ.

Μεταμόρφωσε τις κούκλες σε κλόουν – δολοφόνους, διαβόλους, ζόμπι, φαντάσματα και άλλα. Διάφορες κούκλες ήταν φτιαγμένες έτσι ώστε να φαίνονται ματωμένες και να έχουν ανοιχτές πληγές ή σκασμένο δέρμα.

Σχετικές ειδήσεις