ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Διαμάχες για το Μουσείο Μούμιας εν μέσω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία

Μεξικό: Διαμάχες για το Μουσείο Μούμιας εν μέσω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία
AP NewsRoom

«Θα το έβρισκα ασέβεια αν ένας από τους συγγενείς μου βρισκόταν στην έκθεση», δήλωσε ο Λουίς Γκαρσία σχετικά με το μουσείο Μούμιας στο Μεξικό

Ένα σημείο ενδιαφέροντος στην πόλη του Μεξικού αποτελεί εδώ και δεκαετίες το Μουσείο της Μούμιας του Γκουαναχουάτο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες το μουσείο είναι περισσότερο γνωστό για το γεγονός ότι αποτελεί ένα αντικείμενο διαμάχης εν μέσω ανησυχιών για την υγεία από την έκθεση των μουμιοποιημένων σωμάτων.

«Θα το έβρισκα ασέβεια αν ένας από τους συγγενείς μου βρισκόταν στην έκθεση. Θα αγωνιζόμουν για να μην εκτεθούν, αλλά να αποτεφρωθούν. Θα ήταν πολύ δύσκολο να δω έναν συγγενή μου εκεί σε μια έκθεση, να βγάζει χρήματα από ένα πτώμα με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Λουίς Γκαρσία, ντόπιος πωλητής.

Η Όλγα Ερνάντεζ, διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Γκουαναχουάτο, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις πρακτικές του μουσείου: «Το Μεξικό, το Guanajuato, είναι το μόνο μέρος που παρουσιάζει μούμιες σαν να είναι αντικείμενα, σαν οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Κινδυνεύει επίσης η υγεία αυτών που τις μετακινούν. Δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες βρίσκεται το μουμιοποιημένο σώμα, αν θα μπορούσε να βλάψει το άτομο που το χειρίζεται».

Σχετικές ειδήσεις