ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αύξηση κατά 10% στις αφίξεις μεταναστών το α’ εξάμηνο του 2023

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αύξηση κατά 10% στις αφίξεις μεταναστών το α’ εξάμηνο του 2023
AP.

Η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά το α’ εξάμηνο του 2023 συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με σημερινή (31/07) ανακοίνωση της Frontex, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες αφίξεις αφορούν τις διαδρομές της Μεσογείου.

Η Frontex αναφέρει 132.370 απόπειρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός των κανονικών συνοριακών σημείων διέλευσης, από την αρχή του έτους έως το τέλος του Ιουνίου, τονίζοντας ότι υπάρχει αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Κατά το α’ εξάμηνο, οι δρόμοι της κεντρικής Μεσογείου γνώρισαν αύξηση κατά 1/3 και αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνολικού αριθμού των αφίξεων, καθώς αυξήθηκαν οι αριθμοί των μεταναστών από την Τυνησία προς την Ιταλία.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την Τυνησία για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, σε μία προσπάθεια ελέγχου των αφίξεων από θαλάσσης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του επόμενου έτους.

Σχετικές ειδήσεις