ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στη Μαγιόρκα: Τυφώνας χτύπησε το τουριστικό νησί της Ισπανίας – Δεκάδες τραυματίες

Χάος στη Μαγιόρκα: Τυφώνας χτύπησε το τουριστικό νησί της Ισπανίας – Δεκάδες τραυματίες

Τρομοκρατημένοι Βρετανοί είπαν στη MailOnline ότι «δεν τολμούν να βγουν έξω» 

Το νησί της Μαγιόρκα πλήττεται από με ακραίες καταιγίδες, καθώς άνεμοι με ταχύτητα τυφώνα άνω των 75 μιλίων την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές... χτύπησαν το δημοφιλές θέρετρο διακοπών.

Έκπληκτοι παραθεριστές - σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν στο twitter - άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τους θυελλώδεις ανέμους καθώς ξαπλώστρες πετούσαν πάνω από τα κεφάλια τους.

Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σπάνια στο ισπανικό νησί, το οποίο συνήθως είναι γνωστό για την έντονη ζέστη κατά τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με την Daily Mail κάποιοι από τους τουρίστες νοσηλεύονται με με ελαφριά - ευτυχώς - τραύματα.

Επίσης κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πάντως ότι τα ξενοδοχειακά θέρετρα έχουν γίνει αγνώριστα μετά από σφοδρούς ανέμους, τη βροχή και το χαλάζι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σημειώθηκαν περισσότερα από 80 περιστατικά που σχετίζονται με πλημμύρες στο νησί μέσα σε μία ώρα σήμερα το πρωί.

Τρομοκρατημένοι Βρετανοί είπαν στη MailOnline ότι «δεν τολμούν να βγουν έξω» καθώς οι άγριοι άνεμοι έπληξαν και προκάλεσαν φόβο ενώ άλλοι είπαν ότι «δεν είχαν δει ποτέ τόση βροχή σε μια μέρα».

Φοίνικες έχουν καταρρεύσει και ιπτάμενα συντρίμμια έχουν εκτοξευθεί σε θέρετρα, ενώ οι οδηγοί αυτοκινήτων δυσκολεύονταν επίσης να οδηγήσουν στους πλημμυρισμένους δρόμους και την κακή ορατότητα.

Τέλος περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν ή εκτράπηκαν σε Πάλμα, Ίμπιζα και Μενόρκα λόγω ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων. Οι Ισπανοί μετεωρολόγοι είπαν ότι οι άνεμοι έφτασαν πάνω από 75 μίλια την ώρα στον φάρο Capdepera στη Μαγιόρκα.