Ουκρανές αδερφές οι «χορεύτριες» twerking σε νεκροταφείο πεσόντων στρατιωτών [vid]

Οι αδερφές επισκέπτονταν τον τάφο του πατέρα τους, ο οποίος είπαν ότι σκοτώθηκε κοντά στο Ιζιούμ
Ουκρανές αδερφές οι «χορεύτριες» twerking σε νεκροταφείο πεσόντων στρατιωτών [vid]
2'

Σοβαρές κατηγορίες και πολυετή ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζουν οι δύο Ουκρανές αδεφές, οι οποίοιες όχι μόνο χόρευαν πάνω από τους τάφους στρατιωτών σε νεκροταφείο του Κιέβου την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του έθνους, αλλά τραβούσαν και βίντεο που έγινε viral.

Οι αδερφές επισκέπτονταν τον τάφο του πατέρα τους, ο οποίος είπαν ότι σκοτώθηκε κοντά στο Ιζιούμ.

Οι γυναίκες με «ελαφριά ενδυμασία», σορτς και τοπ, έστησαν την κάμερα και ξεκίνησαν το twerking ανάμεσα στους στολισμένους τάφους δύο στρατιωτών στο Forest Cemetery, όπου διακρίνονται στο βίντεο οι φωτογραφίες τους και η σημαία της Ουκρανίας.

Η αστυνομία του Κιέβου ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ότι οι δύο γυναίκες τέθηκαν άμεσα υπο κράτηση και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια ντυμένες όπως εμφανίζονταν στο βίντεο.

«Οι ανακριτές του αστυνομικού τμήματος Desnyan, σε συμφωνία με την εισαγγελία της περιφέρειας, ξεκίνησαν ποινικές διαδικασίες σύμφωνα με το Μέρος 2 του Άρθρου 297 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας — βεβήλωση τάφου», έγραφε η ανάρτηση στα ουκρανικά.

Οι αδερφές αργότερα μπήκαν στο Instagram ζητώντας συγνώμη και υποστηρίζονταν πως ο πατέρας τους θα διασκέδαζε με τις γελοιότητές τους, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

«Η αδερφή μου και εγώ θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους, να ζητήσουμε συγγνώμη για το απερίσκεπτο βίντεο μας. Δεν ήταν στόχος μας να υποτιμήσουμε κανέναν, ούτε τη μνήμη των πεσόντων ηρώων μας», είπαν εναλλάξ οι γυναίκες σε μια επίσημη κοινή δήλωση βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram τη Δευτέρα από τον λογαριασμό @vl_lindemann, ο οποίος φέρεται να είχε δημοσιεύσει αρχικά το χορευτικό κλιπ.

«Κατανοούμε ότι οι ενέργειές μας δεν ήταν για το μέρος όπου ο πατέρας μας είναι θαμμένος μαζί με άλλους πεσόντες υπερασπιστές της Ουκρανίας. Λυπούμαστε ειλικρινά και ζητάμε να συγχωρήσουμε τη βλακεία μας.

«Καταλαβαίνουμε πλήρως πόσο επαίσχυντη φαίνεται η πράξη μας και τώρα ντρεπόμαστε. Ζητάμε συγχώρεση από όλους όσους μπορεί να έχουν προσβληθεί. Συγχωρέστε μας για αυτό το φρικτό λάθος».

Την Τετάρτη, όλο το περιεχόμενο του καναλιού είχε διαγραφεί εκτός από τη συγγνώμη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή