ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του ο Μοχάμεντ Αλ-Φαγιέντ 26 χρόνια μετά τον γιο του

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του ο Μοχάμεντ Αλ-Φαγιέντ 26 χρόνια μετά τον γιο του
Getty Images

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας πρώην ιδιοκτήτης των Χάροντς και της Φούλαμ έφυγε από τη ζωή 26 χρόνια μετά την ημέρα που ο γιος του Ντόντι και η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκαν σε τροχαίο 

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο Μοχαμέντ Αλ Φαγιέντ, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος πρώην ιδιοκτήτης των Χάροντς και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Φούλαμ, 26 χρόνια από την ημέρα που ο γιος του και η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο Παρίσι.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε στη Βρετανία στη δεκαετία του 1960, όπου κατάφερε να γίνει νωρίς κινητήριος δύναμη στην ανάπτυξη του Ντουμπάι ενώ αργότερα αγόρασε το House of Fraser, που είχε τα Χάροντς, μαζί με τα αδέλφια του, καθώς και το ξενοδοχείο Ριτζ στο Παρίσι.

Οι περισσότεροι Βρετανοί ωστόσο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Daily Mail τον ξέρουν καλύτερα από την διαρκή του αναζήτηση για απαντήσεις για τον θάνατο του γιου του Ντόντι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο μαζί με την Νταϊάνα, 26 χρόνια και μία μέρα πριν τον θάνατό του.

Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ/Getty Images

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 94χρονος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη το βράδυ, ενώ, όπώς αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η κηδεία του τελέστηκε στο London Central Mosque στο Regents Park την Παρασκευή.

Facebook

«Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι φόνος»

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ξεκίνησε την δική του έρευνα για το τροχαίο, καθώς δεν συμφωνούσε με τις επίσημα ευρήματα. Το 2008 μία ανάκριση συμπέρανε ότι ο Ντόντι και η Ντάιανα σκοτώθηκαν εξαιτίας ενός συνδυασμού συγκυριών, κατάρχας επειδή ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας αλλά και λόγω ακανόνιστης οδήγησης εξαιτίας των παπαράτσι που τους «καταδίωκαν» στους δρόμους του Παρισιού.

Φεύγοντας από το δικαστήριο ο Αλ Φαγέντ φέρεται να μουρμούρισε στους δημοσιογράφους «Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι φόνος».

Αργότερα απαθανατίστηκε στη σειρά του Νέτφλιξ, «The Crown» τον ρόλο του οποίου ερμήνευσε ο Ισραηλινός ηθοποιός Salim Daw, ο οποίος στην επόμενη σεζόν επιστρέφει στον ρόλο του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ που θα καταπιαστεί με το τροχαίο που σκότωσε τον γιο του και την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ένα από τα επεισόδια δείχνει την άνοδο του Αιγύπτιου επιχειρηματία στη δόξα και την συνάντησή του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, που ενσαρκώνει η Elizabeth Debicki. O Daw που ενσάρκωσε τον δισεκατομμυριούχο, τον περιέγραψε ως έναν απίθανο και γοητευτικό χαρακτήρα για να υποδυθεί κανείς.

Getty Images

«Έχει τέτοιο κίνητρο να είναι στην κορυφή που αυτό υπαγορεύει πραγματικά τον τρόπο που ζει τη ζωή του και τον τρόπο που συμπεριφέρεται», έλεγε για εκείνον ο Salim Daw.