ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τον θάνατο της Ελληνίδας από αλλαντίαση

Γαλλία: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τον θάνατο της Ελληνίδας από αλλαντίαση

Στο νοσοκομείο παραμένουν 11 άτομα με συμπτώματα αλλαντίασης μετά από κατανάλωση σαρδελών σε πολύ γνωστό εστιατόριο στο Μπορντό της Γαλλίας 

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε και επίσημα η εισαγγελία του Μπορντό μετά τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας αλλά και την δηλητηρίαση τουλάχιστον 25 ακόμη ανθρώπων, από αλλαντίαση, που έχει προκαλέσει σάλο. Όλα τα άτομα κατανάλωσαν σαρδέλες στο πολύ γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της γαλλικής πόλης, Tchin Tchin Wine Bar, με 11 άτομα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και επιβεβαίωσαν την παρουσία αλλαντίασης τύπου Β στο πιάτο, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του θύματος.

Από την εισαγγελία του Μπορντό έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος των ιδιοκτητών του καταστήματος εστίασης, για φερόμενη ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ακούσιες σωματικές βλάβες και πώληση τοξικών τροφίμων.

Την περασμένη Δευτέρα ήρθαν στη δημοσιότητα οι υποθέσεις με την αλλαντίαση, ενώ όσοι αρρώστησαν έφαγαν στο εστιατόριο μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ επιβεβαίωσαν την παρουσία αλλαντίασης, κάτι που σημαίνει ότι η μόλυνση θα μπορούσε να προέρχεται είτε από «καρύκευμα που συνδέεται με την προετοιμασία του πιάτου», είτε από εξωτερικό χειρισμό, όπως «βρώμικα χέρια».

Σύμφωνα με την Irish Mirror, 11 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 8 στη Γαλλία, ενώ οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή φυλάκισης από 3 έως 5 έτη και πρόστιμα από 45.000 έως 60.000 ευρώ σε περίπτωση καταδίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, ο πελάτης του δεν είχε καταλάβει τι πήγε λάθος, ενώ ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τις οδηγίες των κατασκευαστών των σκευών που χρησιμοποίησε για την συντήρηση των σαρδελών.