ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τη «φονική αλλαντίαση» στη Γαλλία: «Ίσως έχουν μολυνθεί 25 άτομα!

Σάλος με τη «φονική αλλαντίαση» στη Γαλλία: «Ίσως έχουν μολυνθεί 25 άτομα!

Οι Αρχές της Γαλλίας έχουν απευθύνει έκκληση προς όσους επισκέφθηκαν το μπαρ στο διάστημα 4-10 Σεπτεμβρίου 2023, να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σε εγρήγορση παραμένουν οι γαλλικές υγειονομικές Αρχές μετά τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση σε γνωστό wine bar του Μπορντό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (ECDC), εικάζεται ότι στις χαλασμένες σαρδέλες που προκάλεσαν αλλαντίαση έχουν εκτεθεί έως και 25 άνθρωποι.

Αναλυτικά το ECDC αναφέρει: «Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, ο κίνδυνος μόλυνσης για τους πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ θεωρείται χαμηλός, αν και ενδέχεται να εμφανιστούν περαιτέρω κρούσματα που συνδέονται με αυτό το συμβάν τις επόμενες ημέρες.

Οι γαλλικές αρχές αναζητούν πρόσθετες περιπτώσεις, καθώς οι έρευνές τους δείχνουν ότι έως και 25 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου 2023. Οι άνθρωποι προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν εμφανιστούν συμπτώματα».

Δείτε εδώ την επίσημη ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (ECDC)

Ξεσπά η μητέρα της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση: «Της έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα»

Ξέσπασε η μητέρα της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας, τονίζοντας ότι η κόρη της είχε ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι δεν επέδειξαν την απαιτούμενη προσοχή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η γυναίκα είχε εμφανίσει συμπτώματα, όμως δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

«Ο γαμπρός μου πάει λίγο καλύτερα, γιατί του έδωσαν το αντίδοτο. Η κόρη μου είχε συμπτώματα. Ζήτησε ιατρική περίθαλψη. Την έστειλαν σπίτι της, της είπαν “δεν έχετε τίποτα, γεια σας”», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν το διέγνωσαν. Όχι δεν πρόλαβαν. Αν είχαν διαγνώσει θα το είχαν προλάβει. Δεν το διέγνωσαν».

«Φυσικά και είναι αδιανόητο. Έφαγαν θαλασσινά, σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο, φημισμένο στη Γαλλία το 2023», είπε μεταξύ άλλων.