ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός στη Λαμπεντούζα πήρε στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι: - «Ήθελα να την προστατεύσω»

police
Photo: twitter

Το μικρό κορίτσι αισθάνεται ασφάλεια κοντά στον αστυνομικό και κάθεται ήρεμο μέχρι να έρθει η μητέρα του

Viral έχει γίνει η εικόνα ενός αστυνομικού στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, ο οποίος κρατά τρυφερά ένα μικρό κοριτσάκι από τη Σομαλία.

Αν και δεν ακούγεται τι ακριβώς λέει ο άντρας στο κοριτσάκι, είναι ξεκάθαρο ότι το μικρό κορίτσι αισθάνεται ασφάλεια κοντά του και κάθεται ήρεμο μέχρι να έρθει η μητέρα του να το πάρει.

«Ήθελα να την προστατεύσω»

Ο αστυνομικός, ο οποίος λέγεται Pasquale, μίλησε στο BFMTV: «Εκείνη την ημέρα, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα του πλήθους επειδή όλοι προσπαθούσαν να είναι οι πρώτοι που θα επιβιβάζονταν στα πλοία που θα τους μετέφεραν στην ηπειρωτική Ιταλία. Αυτοσχεδίασα. Είπα στη μητέρα “δώσε μου την κόρη σου, θα την πάρω μακριά από το χάος”. Ήταν μια ενστικτώδης χειρονομία για να την προστατέψω». «Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, δεν έκλαψε. Ήταν σαν να με εμπιστευόταν. Ήταν κάτι πολύ γλυκό» πρόσθεσε.

Δεν έχει νέα για τη μικρή και τη μητέρα της, αλλά εξηγεί ότι όταν είδε τις εικόνες, ένιωσε συγκινημένος και χαρούμενος που αυτές οι εικόνες μπόρεσαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Με τους συναδέλφους μου, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον», λέει ο αστυνομικός.