ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξυπνήσαμε με ρουκέτες, ακούγονται πυροβολισμοί», αναφέρει Έλληνας από τη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξυπνήσαμε με ρουκέτες, ακούγονται πυροβολισμοί», αναφέρει Έλληνας από τη Γάζα
AP.

Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στο Ισραήλ, ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τη Χαμάς. Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Έλληνα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη διάρκεια της νύχτας (7η προς 8η Οκτωβρίου), ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά).

Το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο για 232 νεκρούς και περισσότερους από 1.700 τραυματίες, το τελευταίο 24άωρο. Οι τραυματίες μεταφέρονταν σε ερειπωμένα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό.

«Ξυπνήσαμε με σειρήνες και ρουκέτες, τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν με αυτόματα όπλα», αναφέρει Έλληνας πολίτης της Γάζας

«Το καταφύγιο στο μέρος όπου μένω, είναι ένα δωμάτιο φτιαγμένο με μπετόν, κατασκευασμένο κατά αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να προστατεύει την οικογένεια, έχω δύο παιδιά (ηλικίας 10 και 8 ετών) τα οποία είναι από χθες το πρωί (07/10) στις 06:30 μέσα σε ένα δωμάτιο.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν το γεγονός ότι τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν με αυτόματα όπλα, ήταν πολύς κόσμος. Κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα, εισέβαλαν σε 22 οικισμούς της Λωρίδας της Γάζας, κρατούσαν ομήρους για πολλές ώρες», τονίζει αρχικά ο κ. Μάκης Λεβί.

«Δόξα τω Θεώ, για την ώρα νομίζω ότι είμαστε χωρίς τους τρομοκράτες και έχουμε να φοβόμαστε μόνο τις ρουκέτες. Μόλις τώρα, κάπου εδώ κοντά ακούσθηκαν πυροβολισμοί, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη κόσμος μέσα στο κράτος.

Μιλάμε με την Πρεσβεία, η οποία προσπαθεί να μας βγάλει από εδώ. Άκουσα στις ειδήσεις ότι ο στρατός με τη βοήθεια της Αιγύπτου προσπαθούν να βοηθήσουν μία γέφυρα, ώστε να μπορέσουμε να φύγουμε. Τα γυναικόπαιδα, βασικά. Οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι Έλληνες βρίσκονται στο κέντρο και βόρεια. Από όσο ξέρω, είμαστε όλοι καλά. Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα είναι μεγάλος, θα κρατήσει πολύ καιρό», προσέθεσε μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις