ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός δημοσιογράφος στο Newsbomb.gr: «Ψυχωτικός εφιάλτης, έσφαξαν οικογένειες μέσα στα σπίτια»

πόλεμος ισραήλ
«Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέσα στα σπίτια μας», είπε ο Ινμπάλ Μανόρ στο Newsbomb.gr
AP Photo/Nasser Nasser

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ινμπάλ Μανόρ, μίλησε στο Newsbomb.gr για την επίθεση της Χαμάς και την επόμενη ημέρα στο Ισραήλ που πλέον βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο.

Η επίθεση της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου (7/10) ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το Ισραήλ. Τουλάχιστον για τους ανθρώπους που δεν είχαν ζήσει τον «πόλεμο του Γιομ Κιπούρ» πριν από 50 χρόνια. Ένας «ψυχωτικός εφιάλτης», όπως εξομολογήθηκε στο Newsbomb.gr ο δημοσιογράφος Ινμπάλ Μανόρ. Ο αρχισυντάκτης του καναλιού Sport 1, συγκλονίζει με την περιγραφή των όσων έγιναν και εξηγεί το γιατί πλέον το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αντεπιτεθεί και «να τελειώσει τη Χαμάς», όπως είπε.

«Το Ισραήλ ξύπνησε από έναν ψυχωτικό εφιάλτη. Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέσα στα σπίτια μας. Οικογένειες σφαγιάστηκαν μέσα στα σπίτια τους, νεαροί δολοφονήθηκαν άγρια μετά από ένα πάρτι. Η Χαμάς απήγαγε ηλικιωμένες γυναίκες και βρέφη. Οι ιστορίες είναι φρικτές και αδιανόητες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίσαμε το καθαρό κακό και πήραμε μια γροθιά στα αχαμνά. Ναι, κανείς εδώ δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Νιώθουμε παράλυτοι, θυμωμένοι, άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας βοήθεια που δεν έφτασε ποτέ. Ολόκληρη η ισραηλινή αντίληψη βασίζεται στην άμυνά μας και στην αμοιβαία βοήθεια. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και εμπιστευόμαστε τον στρατό μας».

Όσο για το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα, ο Ινμπάλ Μανόρ ήταν ξεκάθαρος: «Ήταν η πιο φρικτή μέρα στην ιστορία του Ισραήλ από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια. Τώρα υπάρχει συνεννόηση ότι η χώρα μας πρέπει να αντεπιτεθεί και να τελειώσει το τρομοκρατικό καθεστώς της Χαμάς».

Σχετικές ειδήσεις