ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε απόγνωση πατέρας που αναζητά την οικογένειά του - «Να πάω εγώ όμηρος»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε απόγνωση πατέρας που αναζητά την οικογένειά του - «Να πάω εγώ όμηρος»
AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι ιστορίες πολιτών που έχει απαγάγει η Χαμάς

Ανάμεσα στους ομήρους που κρατάει η Χαμάς βρίσκονται μία μητέρα και οι δύο μικρές της κόρες.

Ο λόγος για Ντόρον Άσερ, που όπως γράφει η New York Post είχε πάει μαζί με τα δύο κοριτσάκια της ηλικίας 3 και 5 ετών επίσκεψη στη μητέρα της στο χωριό Νιρ Οζ που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Εκεί η γυναίκα και οι κόρες της βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες της Χαμάς.

Αργότερα ο σύζυγός της είδε στα social media βίντεο στα οποία φαίνονται τα μέλη της οικογένειάς του να φορτώνονται σε μία καρότσα υπό την απειλή όπλου άνδρα της Χαμάς.
«Σίγουρα αναγνώρισα την γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου πάνω σε μια καρότσα και γύρω τους τρομοκράτες της Χαμάς» ανέφερε ο άνδρας και πρόσθεσε ότι «τα δύο κοριτσάκι μου, είναι μωρά ακόμη, δεν είναι ούτε καν 5 και 3 ετών… Δεν ξέρω τι τους συνέβη. Δεν ξέρω για ποιον λόγο τις πήραν αιχμάλωτες».

Στη συνέχεια ζήτησε από τους άνδρες της Χαμάς να ελευθερώσουν τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Μάλιστα ως αντάλλαγμα ζήτησε να πάει ο ίδιος όμηρος. «Θέλω να ζητήσω από τη Χαμάς: Μην τους κάνετε κακό. Μην κάνετε κακό σε μικρά παιδιά. Μην κάνετε κακό σε γυναίκες. Αν θέλετε εμένα αντί για εκείνες, είμαι πρόθυμος να έρθω», ανέφερε χαρακτηριστικά.