ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι το ISIS της Γάζας - Κάθε μέλος της είναι ένα πτώμα

Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι το ISIS της Γάζας - Κάθε μέλος της είναι ένα πτώμα

Νετανιάχου: Ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, με τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του

«Αφήνουμε κάθε άλλη σκέψη στην άκρη… Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή» δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε έκτακτο διάγγελμά του μετά την απόφαση για συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, με τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του, ο Νετανιάχου επισήμανε πως «παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος».

Ανακοινώνοντας τον σχηματισμό της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με την προσθήκη του κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι το Ισραήλ αντεπιτίθεται. «Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένα πτώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την υποστήριξη των ΗΠΑ «κρίσιμης σημασίας» για τον αγώνα του Ισραήλ.

«Στεκόμαστε δίπλα – δίπλα και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς πολίτες αλλά και στους αντιπάλους: είμαστε μαζί» δήλωσε ο Γκαντζ.

«Το Ισραήλ βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του, η συνεργασία μας θα βοηθήσει στη διασφάλιση της νίκης» ανέφερε ο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας

Απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς που αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον ασφάλεια, ο Μπένι Γκαντζ σχολίασε ότι «καταλαβαίνω τον φόβο, καταλαβαίνω τον πόνο», αλλά διαβεβαίωσε ότι «το Ισραήλ έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή».

«Η συνεργασία μου με την κυβέρνηση δεν είναι πολιτική, είναι μια συνεργασία για τη μοίρα μας». «Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ώρες που γνώρισε ποτέ το Ισραήλ» είπε.

«Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη νίκη, και θα αλλάξει την πραγματικότητα, καθώς αντέχουμε κάθε πρόκληση», δεσμεύτηκε ο Γκαντζ.

«Υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο, τώρα είναι η ώρα του πολέμου» τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε από πλευράς του για την επίθεση της Χαμάς ότι «τέτοια βαρβαρότητα δεν έχουμε βιώσει από το Ολοκαύτωμα».

«Ήταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς… Η Χαμάς, το ISIS της Γάζας, θα εξαλειφθεί από προσώπου γης» υπογράμμισε ο Γκαλάντ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώνεις ισραηλινά παιδιά και εμείς να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», προσέθεσε.