ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Βρισκόμαστε σε σημείο παγκόσμιας ανάφλεξης» - Τι θα πει στο διάγγελμά του

Μπάιντεν: «Βρισκόμαστε σε σημείο παγκόσμιας ανάφλεξης» - Τι θα πει στο διάγγελμά του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο βοήθεια 100 δισ δολαρίων για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταιβάν - «Σε tweet του λίγο πριν το διάγγελμα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε σε σημείο παγκόσμιας ανάφλεξης»

Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό από το Οβάλ Γραφείο στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ ο Αμερικανός πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει αυτό το διάγγελμα για να προετοιμάσει τον αμερικανικό λαό για δυο επερχόμενες εξελίξεις.

Το πρώτο είναι ότι ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει και να γίνει σφοδρότερος λόγω της χερσαίας επέμβασης, όμως -όπως θα πει- το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του και τους πολίτες του απέναντι στην βαρβαρότητα της Χαμάς.

Και το δεύτερο ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο βοήθεια 100 δισ δολαρίων για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταιβάν. Χρήματα που όπως θα πει είναι απαραίτητα καθώς το κόστος της μη χρηματοδοτικής εμπλοκής της Αμερικής θα είναι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον.

Στο διάγγελμα του αναμένεται να στείλει και πάλι μήνυμα στο Ιράν και σε άλλους παίχτες στην περιοχή να μείνουν μακριά από τα πεδία των μαχών.

Λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ανάρτηση στο Twitter, κρούοντας κώδωνα κινδύνου. «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.
Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Ο συνεχιζόμενος βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο ανάφλεξης που είναι μεγαλύτερο από το κόμμα ή την πολιτική.».