ΚΟΣΜΟΣ

Το πλωτό νοσοκομείο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Tonnerre» απέπλευσε για τη Γάζα

hospital
To πλωτό νοσοκομείο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Tonnerre»
Photo: AP

Πόλεμος Ισραήλ:  Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην Αίγυπτο εδώ και μέρες προτού περάσει με το σταγονόμετρο στη Γάζα

Το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο «Tonnerre» απέπλευσε σήμερα με προορισμό τη Γάζα όπου αναμένεται να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης για τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού εδάφους, έγινε γνωστό σήμερα από καλά ενημερωμένη πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του γαλλικού δικτύου BFMTV.

Το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Τουλόν, στη νότια Γαλλία, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή. Κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ένα πλοίο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού θα πάει να «υποστηρίξει τα νοσοκομεία» της Γάζας.

Ένα γαλλικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί επίσης την Πέμπτη στην Αίγυπτο για να παραδώσει ιατρικό υλικό, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι «θα ακολουθήσουν άλλα». Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην Αίγυπτο εδώ και μέρες προτού περάσει με το σταγονόμετρο στη Γάζα μέσω του σημείου διέλευσης της Ράφας, του μόνου που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Το «Tonnerre» είναι μεγάλο πολεμικό πλοίο της κλάσης Mistral (κλάση πλοίων αποβατικής κρούσης). Τα πλοία αυτά έχουν μήκος 199 μέτρα, είναι «αμφίβια ελικοπτεροφόρα» και ικανά να διεξάγουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων, μεταφοράς, ακόμη και απομάκρυνσης ασθενών και ιατρικής υποστήριξης με αμφίβια και αεροπορικά μέσα», σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.