ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματική μαρτυρία - «Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματική μαρτυρία - «Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα»

Πόλεμος Ισραήλ: Η 27χρονη χρειάστηκε να κρυφτεί ανάμεσα σε πολλά πτώματα για να ξεγελάσει τους διώκτες της

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε μία 27χρονη από το Ισραήλ στο φεστιβάλ Supernova που αιματοκύλισε η Χαμάς αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να επιζήσει περιέγραψε η ίδια.

Η Νόαμ Μαζάλ Μπεν-Ντέιβιντ, γλίτωσε από βέβαιο θάνατο όταν κρύφτηκε κάτω από το πτώμα του φίλου της στο πίσω μέρος ενός κοντέινερ. Η 27χρονη που εργάζεται ως μοντέλο χρειάστηκε να παραστήσει τη νεκρή για περισσότερες από 2 ώρες ανάμεσα σε πολλά πτώματα, μεταξύ των οποίων και ο φίλος της, που πυροβολήθηκαν μπροστά στα μάτια της.

Η 27χρονη και ο φίλος της ήταν μεταξύ αυτών που έτρεξαν να γλιτώσουν από τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς που τους καταδίωκαν. Η ίδια πυροβολήθηκε στο πόδι και το ισχίο.

«Μας περικύκλωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα. Άκουσα ένα κορίτσι να φωνάζει: “Σας παρακαλώ μην με πάρετε. Αφήστε με ήσυχη”. Αλλά ήθελαν να την απαγάγουν. Της έκαναν τρομερά, τρομερά πράγματα», είπε η 27χρονη στην Express, για τις δραματικές στιγμές που βίωσε.

«Καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν, ο Ντέιβιντ με πήρε και με πέταξε στο πίσω μέρος του κοντέινερ λέγοντάς μου να πάω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να κρυφτώ. Ένας από αυτούς πήδηξε μέσα και φώναξε “Αλλάχ Άκμπαρ” και μια βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα», συνέχισε.

Ο φίλος της πυροβολήθηκε στο στήθος. Η Νόαμ έκλεισε τα μάτια της, ωστόσο δεν περίμενε να τα ανοίξει ποτέ ξανά. Η ίδια κατάφερε αν επιβιώσει παρά τα τραύματα από πυροβολισμούς στο πόδι και στο ισχίο. «Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου καθώς η Χαμάς έσφαζε τους πάντες», είπε.

Οι ένοπλοι μάλλον υπέθεσαν ότι ήταν νεκρή, καθώς βρισκόταν ανάμεσα στα πτώματα. Αργότερα, την βρήκαν οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και της έδωσαν βοήθεια. Από τους 16 ανθρώπους που κρύφτηκαν στο κοντέινερ, μόνο τέσσερις έζησαν. Ανάμεσά τους κι αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Νεκρά 21 μέλη της ίδια οικογένειας σε ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το υπ. Υγείας του θύλακα

Πόλεμος Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς

Πόλεμος Ισραήλ: Σάλος με υπουργό που μίλησε για χρήση πυρηνικών στη Γάζα- Τον «άδειασε» ο Νετανιάχου