ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Προσγείωση - θρίλερ σε πτήση της Air Canada, λόγω των θυελλωδών ανέμων (vid)

Καναδάς: Προσγείωση - θρίλερ σε πτήση της Air Canada, λόγω των θυελλωδών ανέμων (vid)

Καναδάς: Ο πιλότος κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να προσγειώσει το αεροπλάνο, παρά τους πολύ δυνατούς ανέμους

Αντιμέτωπος με πολύ δύσκολες συνθήκες ήρθε πιλότος σε πτήση της Air Canada, ενώ προσγείωνε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας, το αεροπλάνο ταλαντεύτηκε καθώς προσέγγιζε τον αεροδιάδρομο 24L του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Τορόντο.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η Wake Turbulence Aviation, το Boeing 777-300ER της Air Canada φαίνεται το αεροπλάνο να κουνιέται από άκρη σε άκρη, αναπηδώντας από τον διάδρομο προσγείωσης κι ενώ διακρίνεται καπνός τη στιγμή που ακουμπά την άσφαλτο.

Ο πιλότος αντιμετώπισε με δεξιοτεχνία τις δυσκολίες και σταθεροποίησε το αεροσκάφος, όπως φαίνεται στο παρακάτω ντοκουμέντο:

Στο βίντεο ακούγεται το άτομο που τραβάει το βίντεο να λέει: «Ουάου! Κάνε τον γύρο», εννοώντας να να απογειωθεί ξανά και να προσγειωθεί εκ νέου λόγω των συνθηκών.

Ένας εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε σε έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο του Τορόντο, ότι η πτήση από τη Ναρίτα «παρουσίασε μια δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων κατά την άφιξη στο Τορόντο».

«Αν και το αεροσκάφος Boeing 777 τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά την προσγείωση, ως προληπτικό μέτρο, τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Κανένας από τους 373 επιβάτες του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άκουσα ένα βαρύ κρότο, η άτρακτος πήδηξε ξαφνικά και η καρδιά μου ένιωσε σαν να εκτινάχθηκε», σχολίασε ένας από τους επιβάτες.