ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Φως» στο μυστήριο με τα συντρίμμια αεροσκάφους «χαμένου» πάνω από 20 χρόνια

Καναδάς: «Φως» στο μυστήριο με τα συντρίμμια αεροσκάφους «χαμένου» πάνω από 20 χρόνια
Αρχείου AP

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αεροπλάνο πιθανότατα είχε καταστραφεί σε συντριβή, αλλά δεν βρέθηκαν πτώματα κοντά στο σημείο

Συναγερμός σήμανε στις καναδικές αρχές όταν εμφανίστηκαν μυστηριωδώς συντρίμμια ενός αεροσκάφους σε απομακρυσμένη περιοχή στη Βρετανική Κολομβία.

Αξιωματικοί που έφτασαν στο σημείο για να ερευνήσουν ανακάλυψαν μόνο το κέλυφος ενός αεροπλάνου, χωρίς κινητήρα, φτερά, πόρτες ή καθίσματα, πιθανότατα ηλικίας άνω των δύο δεκαετιών.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αεροπλάνο πιθανότατα είχε καταστραφεί σε συντριβή, αλλά δεν βρέθηκαν πτώματα κοντά στο σημείο.

Το μυστήριο φαινόταν να είναι ανεξήγητο, καθώς δεν υπήρχε καμία επίσημη καταγραφή για συντριβή ή απώλεια αεροσκάφους, έως ότου οι ειδικοί έρευνας και διάσωσης εμφανίστηκαν λέγοντας ότι ήξεραν πώς ακριβώς είχε καταλήξει στην περιοχή...απλά επειδή το είχαν βάλει εκεί πέρυσι.

Τα μέλη της Ένωσης Πολιτικής Αεροπορικής Έρευνας και Διάσωσης του Καναδά (Casara) τοποθέτησαν τα συντρίμμια σε μια βουνοκορφή το περασμένο καλοκαίρι,για εκπαιδευτικά προγράμματα, ανέφερε για πρώτη φορά το τοπικό μέσο ενημέρωσης Castanet .

Όταν τα αεροπλάνα συντρίβονται στον Καναδά, τα συντρίμμια μπορούν εύκολα να χαθούν στην απεραντοσύνη της ερημιάς. Σε μια περίπτωση, ένα μεγάλο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε 44 μέλη πληρώματος και επιβάτες εξαφανίστηκε στα βόρεια της επικράτειας του Γιούκον. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας, δεν βρέθηκε ποτέ ίχνος του.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τέτοια σενάρια, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εξασκούνται σε ιστορικά ναυάγια ή συντρίμμια αεροσκαφών.