ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ νότια της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ νότια της Κωνσταντινούπολης
GOOGLE MAPS.

Σεισμός με επίκεντρο στα νότια της Κωνσταντινούπολης.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 23:53 τοπική ώρα (22.53 ώρα Ελλάδος) στην Κωνσταντινούπολη και τις γύρω περιοχές.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, ανοικτά της Γιάλοβας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD). Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 11,18 χιλιόμετρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη αρχίσει επιτόπιες έρευνες από σωστικά συνεργεία και ομάδες.

«Στον σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Γιάλοβας, στη Θάλασσα του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες, ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, η AFAD και όλες οι αρμόδιες ομάδες των ιδρυμάτων μας, άρχισαν επιτόπιες έρευνες επί του πεδίου. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

Αποστέλλω τις καλύτερες ευχές μου, στους πολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό. Ο Θεός ας προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας, από καταστροφές», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το “112”», σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης

«Ταχεία ανάρρωση στους πολίτες που επλήγησαν. Δεν υπήρξε καμία αναφορά από το “112” για τον σεισμό που έγινε αισθητός στην πόλη μας. Συνεχίζονται οι προσπάθειες σάρωσης του πεδίου», έγραψε ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιούλ.