ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Πέντε νεκροί, μεταξύ τους και ένας ανήλικος από φωτιά σε ξενώνα

Ρουμανία: Πέντε νεκροί, μεταξύ τους και ένας ανήλικος από φωτιά σε ξενώνα
AP

Ο ξενώνας στη Ρουμανία δεν είχε πιστοποιητικό πυροπροστασίας - Τρεις άνθρωποι αγνοούνται και δύο τραυματίστηκαν από τη φωτιά 

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου σε ξενώνα στη Ρουμανία, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια από το Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, να χάσουν τη ζωή τους, ενώ δύο τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις αγνοούνται.

«Σήμερα το πρωί, στην περιοχή Τοχάνι», στην επαρχία Πράχοβα, «ξέσπασε φωτιά σε έναν χώρο όπου παρέχονται διαμονή και φαγητό», έγραψαν σε μήνυμά τους στο Facebook οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Μεταξύ των νεκρών οι πυροσβέστες «ταυτοποίησαν έναν ανήλικο που έχασε τη ζωή του», διευκρίνισαν.

AP
AP

«Την επιχείρηση κατάσβεσης παρεμπόδισε το γεγονός ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το κτίριο, σε μια έκταση άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων», έγινε γνωστό από τους διασώστες, που έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες με τις εγκαταστάσεις να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Όπως εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, πραγματοποίησαν έναν «έλεγχο του ιστορικού» των εγκαταστάσεων, από τον οποίο προέκυψε πως ο ξενώνας δεν είχε λάβει μέτρα προκειμένου να πάρει πιστοποιητικό πυροπροστασίας, καθώς κατά τη διάρκεια παλαιότερου ελέγχου το 2019 διαπιστώθηκαν παρατυπίες.