ΚΟΣΜΟΣ

Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύθηκαν 950 δικαστικά έγγραφα - Κατονομάζονται Κλίντον και πρίγκιπας Άντριου

Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσιεύθηκαν 950 δικαστικά έγγραφα - Κατονομάζονται Κλίντον και πρίγκιπας Άντριου

Τζέφρι Έπσταϊν: Η εμφάνιση των ονομάτων στα δικαστικά έγγραφα δεν αποτελεί απόδειξη αδικήματος και δεν υποδηλώνει ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες

Δημοσιοποιήθηκαν, όπως είχε προαναγγελθεί, τα δικαστικά έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν τα ονόματα εμπλεκόμενων στο σεξουαλικό σκάνδαλο Επστάιν.

Οι 950 σελίδες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας είναι μέρος μιας πολιτικής αγωγής που υπέβαλε το 2015 η Virginia Giuffre, η οποία ισχυρίζεται ότι ήταν ένα από τα κύρια θύματα του Επστάιν της εμπορίας ανηλίκων για σεξ.

Στα έγγραφα κατονομάζονται επιφανείς προσωπικότητες όπως ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, ο δισεκατομμυριούχος Τομ Πρίτζκερ και ο δικηγόρος Άλαν Ντέρσοβιτς.

Η εμφάνιση των ονομάτων στα δικαστικά έγγραφα δεν αποτελεί απόδειξη αδικήματος και δεν υποδηλώνει ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

Πολλοί έχουν αρνηθεί προηγουμένως τους ισχυρισμούς που έγιναν ότι είχαν γνώση των δραστηριοτήτων του Έπσταϊν.

Από τον πρίγκιπα Άντριου αφαιρέθηκαν οι περισσότεροι από τους βασιλικούς του τίτλους λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν και διευθέτησε μια πολιτική αγωγή με την Giuffre πέρυσι για ένα αδιευκρίνιστο ποσό.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν μαρτυρία από την Μάξγουελ που επιβεβαιώνει ότι ο Κλίντον ταξίδεψε στο ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν, αλλά δεν ήξερε πόσες φορές.

Ο κ. Κλίντον ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκείνη την εποχή επαίνεσε τον Έπσταϊν ως αφοσιωμένο φιλάνθρωπο, αν και είπε ότι αργότερα διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.

Όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν, οι εκπρόσωποι του κ. Κλίντον αναφέρθηκαν σε δήλωση που εξέδωσε το 2019 λέγοντας ότι «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα εγκλήματα του Έπσταϊν.

O Έπσταϊν, ο οποίος συναναστρεφόταν με τραπεζίτες, μέλη της βασιλικής οικογένειας και διασημότητες αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019 ενώ περίμενε τη δίκη του.