ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Τα γενέθλια της πριγκίπισσας - Πώς της ευχήθηκαν ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα

Κέιτ Μίντλετον: Τα γενέθλια της πριγκίπισσας - Πώς της ευχήθηκαν ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα

Κέιτ Μίντλετον: 42 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήρθε στον κόσμο

Τα 42 της χρόνια έκλεισε σήμερα η Κέιτ Μίντλετον. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έλαβε τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ένα ιδιαίτερο μήνυμα γενεθλίων από τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα.

«Ευχόμαστε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας πολύ ευτυχισμένα γενέθλια σήμερα!», έγραψαν οι βασιλείς της Βρετανίας για την Κέιτ Μίντλετον.

Τραβηγμένη από τον Chris Jackson, φωτογραφία δείχνει την πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον Κάρολο και την Καμίλα σε μια παρασκηνιακή στιγμή στην περσινή στέψη.

Πέρυσι, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, ευχήθηκαν στην πριγκίπισσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια άλλη προσεγμένη επιλογή φωτογραφίας.

Επέλεξαν μια εικόνα της Κέιτ κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Ουαλία με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά την ανακήρυξή τους σε πρίγκιπα και πριγκίπισσα της Ουαλίας το 2022.

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας γεννήθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπέρκσιρ (Royal Berkshire Hospital) στο Ρέντινγκ του Μπέρκσιρ της Αγγλίας, από μια οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξης.

Είναι το πρώτο παιδί και η μεγαλύτερη κόρη του Μάικλ Μίντλετον, πρώην πιλότου των Βρετανικών Αερογραμμών, και της Κάρολ Γκόλντσμιθ, πρώην αεροσυνοδού. Έχει δύο αδέλφια, τη Φίλιππα και τον Τζέημς. Η οικογένεια του πατέρα της έχει δεσμούς με τη βρετανική αριστοκρατία.

Η Κάθριν, μεγάλωσε στο Χάππελ Ρόου, Μπάκλμπερυ, κοντά στο Νιούμπερυ, όμως για δύο χρόνια (1984-1986) η οικογένεια Μίντλετον έζησε στο Αμμάν της Ιορδανίας όπου εκεί πήγε σε αγγλικό βρεφονηπιακό σταθμό, έως ότου η οικογένεια της επέστρεψε στο Μπέρκσιρ. Σε ηλικία τεσσάρων ετών πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Σαιντ Άντριους, κοντά στο χωριό Πάνγκμπορν στο Μπέρκσιρ.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Κολλέγιο Μάρλμπορω στο Ουίλτσιρ και έπειτα στο Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους (University of St Andrews) στο Φάιφ της Σκωτίας απ’ όπου και αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και βαθμό Άριστα. Εκεί γνώρισε και τον μελλοντικό της σύζυγο, Ουίλιαμ.