ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Οι επιθέσεις ήταν ένα μήνυμα - Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα

Μπάιντεν: Οι επιθέσεις ήταν ένα μήνυμα - Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα

Ερυθρά Θάλασσα: Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ μαζί με τη Βρετανία, το Μπαχρέιν, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά στην Υεμένη.

Τα πλήγματα εναντίον θέσεων των Χούτι επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά και της Ολλανδίας, διεξήγαγαν πλήγματα στην Υεμένη εναντίον εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούτι.

«Τα πλήγματα αυτά έγιναν σε άμεση αντίδραση στις άνευ προηγουμένου επιθέσεις των Χούτι εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα — συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων για πρώτη φορά στην ιστορία», τόνισε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

«Οι επιθέσεις αυτές έθεσαν σε κίνδυνο (σ.σ. στρατιωτικό) προσωπικό των ΗΠΑ, εργαζόμενους του εμπορικού ναυτικού και εταίρους μας, το διεθνές εμπόριο, κι απείλησαν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί», για την προστασία ανθρωπίνων ζωών και των εμπορικών ροών, επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν ένα ξεκάθαρο μήνυμα», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σούνακ: «Στοχευμένα πλήγματα» εναντίον των ανταρτών Χούτι

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ απο την πλευρά του, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι η βρετανική βασιλική πολεμική αεροπορία, επιχειρώντας στο πλευρό των ΗΠΑ, με την υποστήριξη της Ολλανδίας, του Καναδά και του Μπαχρέιν, εξαπέλυσε «στοχευμένα πλήγματα» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.