ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζια Μελόνι: Στην Κωνσταντινούπολη η ιταλίδα πρωθυπουργός - Συναντήθηκε με τον Ερντογάν

Τζόρτζια Μελόνι: Στην Κωνσταντινούπολη η ιταλίδα πρωθυπουργός - Συναντήθηκε με τον Ερντογάν
Youtube

Πριν την συνάντησή της με τον Ερντογάν η Τζόρτζια Μελόνι επισκέφθηκε τη φημισμένη ιστορική Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης

Στην Τουρκία προσγειώθηκε η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή της από όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Η Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις συνομιλίες των δύο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, να αναμένεται να επικεντρωθούν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Το ταξίδι της Ιταλίδας πρωθυπουργού γίνεται στο πλαίσιο της προεδρίας των G7.

«Στόχος της πρώτης επίσκεψης της Μελόνι στην Τουρκία είναι να επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρώμης και Άγκυρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στη λεκάνη της Μεσογείου» σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν επίσης η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και η συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής και Εμπορικής Επιτροπής (JETCO) αργότερα φέτος, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης.

Πριν από τη συνάντησή της με τον Ερντογάν, η Μελόνι επισκέφθηκε τη φημισμένη ιστορική Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης.