ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Μέλος της Χεζμπολάχ και ένας άμαχος σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά και όχι μέλη της Χαμάς

Λίβανος: Μέλος της Χεζμπολάχ και ένας άμαχος σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά και όχι μέλη της Χαμάς

Ένα μέλος της Χεζμπολάχ και ένας άλλος Λιβανέζος πολίτης σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ το Σάββατο στον νότιο Λίβανο, όπως ανέφεραν πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα οι ίδιες πηγές είπαν ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χαμάςενώ πηγή της Χεζμπολάχ που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press ανέφερε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο μέλη της λιβανέζικης οργάνωσης, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο τοπικός διοικητής Hussein Hudruj.

Η φονική επιδρομή έγινε κοντά στην πόλη της Τύρου, περιοχή περίπου 25,5 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, όπου μέχρι τώρα λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

AP24020495639551.jpg

Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στον νότιο Λίβανοεναντίον παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων που εδρεύουν εκεί αλλά και κατά της πανίσχυρης, υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, η οποία από την πλευρά της εκτοξεύει πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος.

Τα ξημερώματα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ συνέχισαν να πλήττουν στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη που έχουν γίνει φόβος και τρόμος για το παγκόσμιο εμπόριο με τα συνεχή πλήγματα κατά πλοίων που μεταφέρουν προϊόντα μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.