Αυτός είναι ο φουτουρισμός της Δύσης: Αθεΐα, ψηφιακό «εγώ» και διάλυση της συνείδησης
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο φουτουρισμός της Δύσης: Αθεΐα, ψηφιακό «εγώ» και διάλυση της συνείδησης

Τεχνητή νοημοσύνη, τσιπάκια σε εγκεφάλους, κατάργηση της οικογένειας, κατασκευασμένες ειδήσεις και υποκινούμενα ΜΜΕ. Μήπως το μέλλον δεν είναι τελικά ευοίωνο;

«Οι Φουτουριστές εισήγαγαν κάθε νέο μέσο στην καλλιτεχνική έκφραση και χαιρέτησαν τα νέα τεχνολογικά μέσα της εποχής ως ένα θρίαμβο του ανθρώπου απέναντι στη φύση. Αντιτάχθηκαν στο Ρομαντισμό, τις παλιές τεχνοτροπίες, την παράδοση, την ηθική, την αρχαιολογία, τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες». Αυτός είναι ο ορισμός του κινήματος του φουτουρισμού, της βάσης στην οποία κινείται ο σύγχρονος Δυτικός κόσμος.

Όταν το 1909 ο Φίλιπο Μαρινέτι έπειθε πλήθος κόσμου, που σύντομα έγιναν χιλιάδες και αργότερα κίνημα, πως το μέλλον πρέπει να απαλλαγεί από ηθικούς φραγμούς, κανείς δεν πίστευε πως η δυστοπία που περιέγραφε ως «Γη της Επαγγελίας» για την ανθρώπινη φύση θα έμπαινε σε εφαρμογή περίπου έναν αιώνα αργότερα.

Ο Φίλιπο Μαρινέτι

Τα βασικά χαρακτηριστικά του συνοψίζονται στην ολοκληρωτική ρήξη με την παράδοση («…θέλουμε να καταστρέψουμε τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες και τις ακαδημίες κάθε είδους…»), τον εκθειασμό της μοντέρνας βιομηχανικής πόλης, της μηχανής και της ταχύτητας («..ένα βρυχώμενο αυτοκίνητο[..] είναι πιο όμορφο από τη Νίκη της Σαμοθράκης»), της έντονης δράσης («…Θέλουμε να δοξάσουμε τον πόλεμο -μοναδική υγεία στον κόσμο- το μιλιταρισμό, τον πατριωτισμό, την καταστρεπτική στάση των αναρχικών, τις ωραίες ιδέες που γι’ αυτές πεθαίνει κανείς, και την περιφρόνηση στη γυναίκα…») και της ανατροπής των λογικών συμβάσεων.

2024. Η ανθρωπότητα και τα κέντρα λήψεων αποφάσεων, πέρα από τις κυβερνητικές αποφάσεις και πίσω από κλειστές, βαριές, πόρτες, ευαγγελίζονται τη νέα πραγματικότητα. Την πραγματικότητα μιας εποχής που σβήνει (κυριολεκτικά και χωρίς εισαγωγικά) όρους ιερούς, όπως «οικογένεια», «μητέρα», «πατέρας», «Θεός», «ψυχή», «συνείδηση», «πατρίδα».

Καλωσήρθατε στο μέλλον…

Ο εχθρός που βολεύει

Το όνομα του Γάλλου συγγραφέα, Μισέλ Ονφρέ, μπορεί να μην «χτυπάει» καμπανάκια σε πολλούς. Θεωρείται ως κέντρο αναφοράς των σύγχρονων λόγιων της κεντρικής Ευρώπης, με απόψεις που ξενίζουν κάποιους που δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Ο Μισέλ Ονφρέ

«Ζούμε σε μια δικτατορία νέου τύπου. Προϋποθέτει μια σειρά από στόχους: Την καταστροφή της ελευθερίας, την εξαθλίωση της γλώσσας, την κατάργηση της αλήθειας, την αποσιώπηση της ιστορίας, την άρνηση της φύσης, τη διάδοση του μίσους, την επιδίωξη της αυτοκρατορίας».

Αυτά τα λόγια του Ονφρέ περιγράφουν με τρόπο γλαφυρό και κυνικό, τα όσα βιώνει ο πλανήτης με τις ευλογίες της Δύσης.

Ο Ονφρέ στο παρελθόν καταφέρθηκε εναντίον του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης «του Μάαστριχτ» όπως ονομάζει την, «απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των ευρωπαϊκών χωρών» με τη συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992. «Ο μανιχαϊσμός δεν πρέπει να είναι ο αξεπέραστος ορίζοντας των διεθνών σχέσεων,» κατέληξε ο Ονφρέ. «Φασιστικά στοιχεία υπάρχουν και στη Δύση, ιδιαίτερα στη Γαλλία. Το κλείσιμο του Russia Today είναι ένα τέτοιο παράδειγμα».

Καθόλου τυχαία η αναφορά στο Russia Today και στην Ρωσία. Μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με όλο τον πλανήτη (!) εδώ και δυόμιση χρόνια επειδή προσπάθησε να προστατεύσει τους πολίτες της εντός της ουκρανικής επικράτειας. Της… χαϊδεμένης χώρας της Δύσης, που δεν δίστασε να τοποθετήσει έναν ηθοποιό στην προεδρία, που σαν μαριονέτα δεν δίστασε να βάψει τα χέρια του με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων, επειδή έτσι τον διέταξε η Δύση.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της διατήρησης της ταυτότητας της οικογένειας. Με χρηστά ήθη και έθιμα που επιβάλλει η θρησκεία του Χριστιανισμού. Κάτι που «χτύπησε» άσχημα στην αθεΐα που πρεσβεύεται ολοένα και περισσότερο από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αλλά θα φτάσουμε και σε αυτό τον κρίκο της αλυσίδας, γιατί όλα αυτά είναι μια αλυσίδα που κάθε κρίκος της, ενώνεται με έναν άλλον με σκοπό την υλοποίηση του σχεδίου του δυτικού φουτουρισμού.

Η Ρωσία λοιπόν, είναι το ορόσημα του Δυτικού σχεδίου, καθώς εξουδετερώνοντάς την αυτόματα βγαίνει έξω από το παιχνίδι ένας πανίσχυρος παίχτης. Προφανώς δεν μπορεί η Ρωσία να εξουδετερωθεί με φυσικό τρόπο, οπότε η δημιουργία εντυπώσεων είναι το νέο όπλο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

«Επί 50 χρόνια προειδοποιούμε για τον ’’λύκο’’· βλέπουμε φασίστες παντού - κυρίως όπου δεν υπάρχουν - και το αποτέλεσμα είναι η λέξη να μη σημαίνει πια τίποτα. Ή να σημαίνει οποιονδήποτε διαφωνεί με τις ιδέες του συρμού», αναφέρει ο Ονφρέ για τη χαμένη σημασία των λέξεων.

Κάπως έτσι ο ηγέτης της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που πήρε στα χέρια του μια σμπαραλιασμένη χώρα που διαμέλισε η Δύση, επανέφερε την πατρίδα του εκεί που ανήκει. Αλλά δεν βολεύει να κοιτάζει η Ρωσία τη διαφύλαξη των αυτονόητων. Εν μια νυκτί ο Πούτιν βαφτίστηκε «φασίστας», οι Ρώσοι είδαν τις περιουσίες τους στον ανεπτυγμένο (δήθεν τάχα) κόσμο να δεσμεύονται (!), τα δισεκατομμύρια να πηγαίνουν στους υπέρμαχους της «τάξης και της ηθικής» και τη φίμωση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, γιατί η επιλεκτική δημοκρατία είναι το νέο πολίτευμα της Δύσης.

«Αφού δεν λένε αυτά που θέλουμε, δεν θα μιλάνε…»

Ο ερχομός του μετάνθρωπου και ο «χρήσιμος βλάκας»

Την ώρα που η Δύση προσπαθεί να βγάλει τη μόνη χώρα με εκπεφρασμένη θέση κατά της διάλυσης της εθνικής ταυτότητας και της οικογένειας, ένα νέο κεφάλαιο του δυστοπικού μέλλοντος, που μας πλασάρουν σαν φυσιολογικό, έρχεται να προστεθεί: Η δημιουργία του μετάνθρωπου.

Κύριος εκφραστής (ποιος άλλος;) ο Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος από τη Νότια Αφρική. Ο ίδιος άνθρωπος που η NASA του δίνει συμβόλαια για πυραύλους, καθώς για άγνωστους λόγους η κρατική υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ, δεν φτιάχνει μόνη της, χαρίζοντας δισεκατομμύρια στον Μασκ. Ο ίδιος άνθρωπος που αγόρασε το Twitter για να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου και διέγραψε εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών που απλά είχαν άλλη οπτική ή δεν ακολουθούσαν τις σκέψεις του. Όποιες και αν είναι αυτές…

ELON-MUSK.jpg
Ο Έλον Μασκ

Δεν έχουν περάσει άλλωστε, παρά μόνο λίγες ώρες από την ανακοίνωση πως η εταιρεία του Μασκ, Neurolink, μια εκ των πολλών που ξεφύτρωσαν με ανεπτυγμένη τεχνολογία ξαφνικά, εμφύτευσε με επιτυχία ένα από τα ασύρματα τσιπ εγκεφάλου της σε άνθρωπο για πρώτη φορά. Σε απλά λόγια συνδέεις τον εγκέφαλό σου με ένα κομπιούτερ και από εκεί… ό,τι ήθελε προκύψει!

Ο Μασκ ανέφερε πως η εφεύρεσή του θα χρησιμοποιείται αρχικά από άτομα με κινητικά προβλήματα. Στη συνέχεια όμως; Ποια ρυθμιστική αρχή θα αρνηθεί σε κάποιον υπερπλούσιο να εμφυτεύσει αυτό το τσιπ, το οποίο τι κάνει ακριβώς ανεπίσημα, δεν ξέρουμε.

Κάπου εδώ μπαίνει ο μετάνθρωπος στη συζήτηση. Το «Ιερό Δισκοπότηρο» για την αθανασία που τόσο εμμονικά κυνηγάει να πετύχει ο Δυτικός κόσμος, παραβλέποντας θεϊκούς και φυσικούς νόμους. Ουσιαστικά ο μετάνθρωπος είναι μια ανθρώπινη οντότητα με ψηφιακή δυνατότητα, όπως μας είχε δείξει το Χόλιγουντ το 1999 στην ταινία «Μάτριξ», όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να «φορτώσουν» μέσω υπολογιστή μνήμες, δεξιότητες και πολλά άλλα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ζωή αντιγράφει την τέχνη και το αντίστροφο.

Το πλέον ανησυχητικό με τον… αρχιερέα του μετανθρωπισμού, Έλον Μασκ, δεν είναι οι τρελές ιδέες που έχει. Είναι πως ο Μασκ είναι πλέον ο σκηνοθέτης του μέλλοντός μας. Συσπειρώνοντας πίσω του ανθρώπους, με περιουσία 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) δορυφόρους στην κατοχή του γύρω από τον πλανήτη μας, θυμίζει περισσότερο τον «κακό» σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, παρά άνθρωπο που θα διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών μας, καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πράξει αυτοβούλως για το οτιδήποτε.

Πόσω δε μάλλον, έχοντας φυτέψει τσιπάκια σε εγκεφάλους…

Φάρμες ανθρώπων και διαγραφή των γονιών

Ο πατέρας, λοιπόν, του φουτουρισμού, Φίλιπο Μαρινέτι, όταν εμπνεύστηκε τα όσα εμπνεύστηκε, είχε σαν θεμέλιο λίθο τη δημιουργία του ανθρώπου του μέλλοντος χωρίς «τη βρωμερή συνενοχή της γυναικείας μήτρας». Δηλαδή τη γέννηση ανθρώπων από… μόνους τους και όλα αυτά το 1909.

Στο σήμερα, φυσικά όλοι είμαστε μάρτυρες της πρωτοφανούς προσπάθειας διαγραφής του αυτονόητου: Της οικογένειας. Της παραδοσιακής οικογένειας, με μαμά και μπαμπά. Της δημιουργίας παιδιών με φυσιολογικό τρόπο.

Στην Ελλάδα, ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η διαδικασία τεκνοθεσίας βρίσκεται υπό ψήφιση, προκαλώντας την οργή τόσο της Εκκλησίας, όσο και των πολιτών. Το νομοσχέδιο θα περάσει και το γνωρίζουμε όλοι. Όπως πολύ καλά γνωρίζουν και αυτοί που το επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο, τι θα σημαίνει πρακτικά.

Αλλοίωση DNA λαών, δημιουργία παιδιών μέσω εργαστηρίων, σβήσιμο του παραδοσιακού όρους της οικογένειας. Τόσο απλά. Και φυσικά τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξεχάσει το αλησμόνητο νομοσχέδιο στη Γαλλία με το «Γονέας Α» και «Γονέας Β» (το οποίο υπερθεμάτισε πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς), με τα παιδιά να μη λένε «μαμά» και «μπαμπά», καθώς δεν θα ξέρουν από φύλα.

Η αντίθεση στους νόμους της φύσης και η επιμονή παρεμβολής στον έλεγχο δημιουργίας παιδιών κατά το δοκούν, από μόνη της συνιστά Ύβρι.

Ο φουτουρισμός όμως αυτό επιβάλλει: Τον άνθρωπο να αντιβαίνει την υπερβατική λογική του Θεού και της φύσης, να διαγράφει όσα τον δημιούργησαν και να δημιουργεί αυτός σαν άλλος Δημιουργός «κατ’εικόνα και ομοίωσή του».

Σκεφτείτε το απλά και συλλογιστικά. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν εκ φύσεων να δημιουργήσουν νέα ζωή. Θα προσφύγουν σε παρένθετες μητέρες, δηλαδή κάτι σαν trafficking, καθώς γυναίκες θα τεκνοποιούνται σε εργαστήριο και θα δίνουν το παιδί τους έναντι αμοιβής. Μοιραία, ωστόσο, ο πληθυσμός θα πέφτει αφού δεν είναι γίνεται η αναπαραγωγή με φυσιολογικό τρόπο ενώ ούτε θα υπάρχουν για πάντα γυναίκες να κάνουν παιδιά, οπότε αυτόματα η δημιουργία ανθρώπων σε εργαστήριο κατά παραγγελία θα κερδίσει έδαφος.

Ουσιαστικά θα μιλάμε για φάρμες ανθρώπων, όπως προστάζει το κίνημα του φουτουρισμού.

Αθεΐα, η νέα θρησκεία

Αφού λοιπόν είδαμε πως η Δύση επιβάλλει την ατζέντα της με συγκεκριμένες πολιτικές και τακτικές, προσπαθεί να φέρει ως παγκόσμια θρησκεία την αθεΐα.

Ο φουτουρισμός άλλωστε, πρεσβεύει πως ο άνθρωπος του μέλλοντος δεν έχει ανάγκη κανέναν. Δημιουργείται μόνος του, ζει όσο θέλει και ο Θεός για εκείνον δεν είναι τίποτα άλλο από μια προκατάληψη αιώνων που σαν στόχο έχει τον έλεγχο του πλήθους και των μαζών. Όχι στήριγμα στα δύσκολα, ελπίδα όταν η ανθρώπινη υπόσταση έχει χάσει το κουράγιο να συνεχίσει.

«Η συζήτηση μεταξύ των σημερινών θρησκειών, ιδεολογιών, εθνών και τάξεων κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστεί όπως ο Homo sapiens», σημειώνει σκωπτικά ο συγγραφέας Yuval Noah Harari.

Το σχέδιο εν εξελίξει, φέρνει διαρκώς μετακίνηση θρησκευτικών πληθυσμών ανά τον κόσμο με στόχο την αλλοίωση της θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας. Θυμόμαστε άλλωστε (και βλέπουμε ακόμα) τον εξισλαμισμό της Ευρώπης, με αποκορύφωμα τη Σουηδία που το όνομα «Μοχάμεντ» είναι το πιο… συνηθισμένο!

Με την προσφυγική κρίση να αποτελεί μια άριστη ευκαιρία, χώρες με χριστιανική παράδοση, όπως η Γερμανία που έχει εκλέξει δεκάδες Πάπες, αφήνουν πίσω τους τη θρησκεία ως κάτι παρωχημένο. Κάτι που στο νέο κόσμο που οραματίζονται τα κέντρα εξουσίας δεν έχει θέση, μιας και η αγάπη και η ελπίδα που διδάσκει ο Χριστιανισμός, είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη του φουτουρισμού.

Βέβαια, εδώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δράση ΜΚΟ αλλά και ποιος τις χρηματοδοτεί για να γίνει όλη αυτή η μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Ο στόχος μιας παγκόσμιας θρησκείας δεν μοιάζει τόσο μακρινός. Η απορία όμως είναι ποια θα είναι η θρησκεία αυτή και τι θα πρεσβεύει; Θα είναι μια άφυλη τεχνητή νοημοσύνη; Διόλου απίθανο…

Αντί επιλόγου

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν μπορούν να έρθουν από την μια ημέρα στην άλλη. Ο άνθρωπος άλλωστε δεν είναι φτιαγμένος για να δέχεται τόσο ραγδαίες και κατακλυσμιαίες αλλαγές μέσα σε μερικά χρόνια, ούτε καν δεκαετίες.

Η αρχή γίνεται από τον κινηματογράφο και τις ταινίες. Πόσες φορές δεν έχουμε πει άλλωστε βλέποντας κάποια «Φαντάζεσαι ποτέ να γίνει αυτό;» και μερικά χρόνια μετά να συμβαίνει; Μέσω του κινηματογράφου οι ιδέες εντυπώνονται στον εγκέφαλο και οι αλλαγές έχουν ήδη μπει στο υποσυνείδητό μας.

Στη συνέχεια περνούν στα σχολικά βιβλία, όπου τα άγουρα μυαλά των παιδιών καταγράφουν την ιστορία που τους πλασάρουν οι νικητές, την εικόνα της οικογένειας που βολεύει (δυο μαμάδες/δυο μπαμπάδες) και τη θρησκευτική ταυτότητα που αψηφά τις θεϊκές διδαχές.

Και τέλος μέσα από την καθημερινότητα, όπου το φλερτ έχει ποινικοποιηθεί ώστε οι άνθρωποι να μένουν μακριά ο ένας από τον άλλο υπό το φόβο να καταλήξουν σε κάποιο τμήμα. Στην καθημερινότητα, όπου ο άνθρωπος εξαρτάται από την τεχνολογία και η είδηση που θα αφομοιώσει θα έχει αλλοιωθεί.

Όπως αναφέρει ο Ονφρέ, «η φυσική νοημοσύνη θα αντικατασταθεί από την τεχνητή, που ήδη είναι μέσα στην καθημερινότητά μας. Η γλώσσα των λαών θα εξαφανιστεί και θα υπάρχει διγλωσσία, η αλήθεια θα καταργηθεί και τα συστημικά ΜΜΕ θα σερβίρουν fake news, η ιστορία θα σβηστεί και θα γραφτεί εκ νέου, το σύστημα θα υπονομεύσει τις φυσικές ορμές της ζωής και θα οργανωθεί σεξουαλική σύγχυση».

Αλήθεια, σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω;

Καλωσήρθατε στο μέλλον…