ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: «Όχι στο Γονέας 1 και Γονέας 2»

Αντώνης Σαμαράς: «Όχι στο Γονέας 1 και Γονέας 2»

Εκτός από πολιτικά μηνύματα η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε και κοινωνικά μηνύματα που αφορούσαν θεσμούς όπως η οικογένεια, η πατρίδα και η θρησκεία

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο θέατρο Παλλάς εκτίμησε ότι στη Δύση επιχειρείται μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των ηθικών αξιών. Οργιάζει, όπως είπε, η προπαγάνδα των πάσης φύσεως "δικαιωματιστών", των πάσης φύσεως "διακινητών", των πάσης φύσεως "ψευτο-προοδευτικών".

«Όλων αυτών που θέλουν να μας κάνουν να έχουμε ενοχές και να ντρεπόμαστε, για ό,τι ακριβώς οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι! Να ντρεπόμαστε για την πατρίδα μας και για τον πατριωτισμό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Να ντρεπόμαστε για την Θρησκευτικότητά μας και για την Πίστη μας. Να ντρεπόμαστε για την Ιστορία μας και για τις αξίες μας. Υπάρχει ακόμα η τάση, σε κάποιες δυτικές χώρες». Τα λόγια του κ. Σαμαρά δεν αγκαλιάζουν μόνο το ακροατήριο της δεξιάς, αλλά συνολικά ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που βλέπει καθημερινά να διαστρεβλώνεται η κανονικότητα και ο,τιδήποτε φυσιολογικό.

Όχι στο Γονέας 1 και Γονέας 2

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον θεσμό της οικογένειας και σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους νεολογισμούς για το ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας:
«Υπάρχει ακόμα η τάση, σε κάποιες δυτικές χώρες, να υποκατασταθεί το ιερό Πρόσωπο της Μάνας και του Πατέρα, στα επίσημα έγγραφα, με περιφράσεις του τύπου: «Γονέας ένα» και «γονέας δύο». Κάποιοι προσπαθούν να το φέρουν κι εδώ αυτό. Δεν μπορεί όμως να περάσει. Η κοινωνία είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Κι έχει δίκιο…». Είναι αλήθεια ότι τις ίδιες αγωνίες με τον πρώην πρωθυπουργό συμμερίζεται και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τον συγκεκριμένο φαύλο κύκλο ως εξής:

«Από την άλλη πλευρά, ο Πολιτισμός, δεν είναι α-πολιτικός. Στο χώρο του Πολιτισμού γίνεται και η μάχη των Ιδεών. Αυτή είναι η Πολιτική διάσταση του Πολιτισμού. Όμως για να λέμε την αλήθεια, τη μάχη των ιδεών, εμείς, εδώ στην Ελλάδα, την έχουμε εγκαταλείψει!».

Παράνομοι μετανάστες και δημογραφικό

Δυστυχώς οι επισημάνσεις του πρώην πρωθυπουργού περί εγκατάλειψης της μάχης των ιδεών έχουν βάση αληθείας, όχι μόνο με την προώθηση στρεβλών στερεοτύπων περί «γονέα 1» και «γονέα 2», αλλά και με την συστηματική απαξία του μεγάλου ζητήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό. «Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιοι θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα… Τους πρόσφυγες τους αγκαλιάζουμε, τους μετανάστες τους σεβόμαστε, αλλά το σύγχρονο δουλεμπόριο δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«O παράνομες ροές λαθρομεταναστών έχουν γίνει μάστιγα στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η παράνομη είσοδος είναι υπέρτατο δικαίωμα. Θέλουν να μας πείσουν ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο είναι το άκρον άωτον της προοδευτικότητας», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και μπήκε στην ουσία της υπόθεσης στηλιτεύοντας αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι το δημογραφικό θα λυθεί με την ενσωμάτωση των μεταναστών:

«Το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό. Απαράδεκτη η άποψη ότι η λύση του μπορεί να συνδέεται με το μεταναστευτικό. Απαιτείται εθνική πολιτική για περισσότερα παιδιά. Σημαντικά βήματα και πρωτοβουλίες για την Παιδεία έχουν γίνει, δεν φτάνουν όμως. Το Σύνταγμά μας, προβλέπει σαφώς και ρητά ότι έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής του συνείδησης. Βλέπουμε κάτι τέτοιο; Ή μήπως όλο και κάτι χάνεται από την εθνική συνείδηση και την θρησκευτική παράδοση;

Αναφέρομαι διαχρονικά σε μακροχρόνιες παθήσεις της Παιδείας. Ο απόφοιτος δημοτικού σχολείου, πριν 40 χρόνια ήξερε πολλά περισσότερο από πολλούς αποφοίτους λυκείου σήμερα. Έχει άμεση σχέση με την αλήθεια. Να αναρωτηθούμε γιατί έχει γίνει αυτό. Η πραγματική συζήτηση για την Παιδεία δεν έχει αρχίσει ακόμα».

Σχετικές ειδήσεις

Οικονόμου για ομιλία Σαμαρά: Μήνυμα ενότητας και σύμπλευσης

Oι «γωνίες» και τα μηνύματα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Σαμαράς: Ξεκάθαρες και πλήρεις εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις