ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι εταίροι

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι εταίροι
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ειδική αναφορά στην Τουρκία 

Ιδιαίτερα θετική αναφορά στην Τουρκία έκανε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα αξιολογώντας τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, ο Πούτιν είπε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες στοχεύουν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στη ρωσική οικονομία σταματώντας να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο.

Επισημαίνοντας ότι υπήρξαν κατηγορίες κατά της Ρωσίας για περιορισμό των αποστολών ενέργειας, ο Πούτιν είπε: «Δεν περιορίζουμε τίποτα, παρέχουμε τα πάντα. Οι πιο αξιόπιστοι εταίροι είναι οι Τούρκοι. Εδώ, οι αποστολές γίνονται μέσω TurkStream», είπε.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα αγοράσει ρωσικό αέριο ή όχι, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Αν το χρειαστούν, θα το αγοράσουν, διαφορετικά θα το διαχειριστούμε χωρίς αυτούς». αυτός είπε.

Τι είπε για την Ουκρανία

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για την Ουκρανία. «Αν δεν ήταν η θέση της Δύσης, <…> ο πόλεμος θα είχε τελειώσει πριν από ενάμιση χρόνο. Αλλά αυτοί (οι αρχές στο Κίεβο) δεν ξέρω αν το θέλουν σήμερα».