ΚΟΣΜΟΣ

Πώς είναι να ζεις στο πιο επικίνδυνο χωριό της Βρετανίας

Πώς είναι να ζεις στο πιο επικίνδυνο χωριό της Βρετανίας
Daily Mail

Το χωριό Sulgrave στη Βρετανία διχάζει ακόμα και τους κατοίκους του αφού θεωρείται η πιο επικίνδυνη περιοχή για να ζει κανείς τη στιγμή που τα ενοίκια είναι εξευτελιστικά φθηνά

Οι ντόπιοι που ζουν στο φθηνότερο χωριό της Βρετανίας δηλώνουν αβοήθητοι σε ό,τι αφορά την πτώση των τιμών των κατοικιών, με την εγκληματικότητα να είναι πολύ διαδεδομένη στην περιοχή.

Τα ακίνητα στο Sulgrave, το οποίο βρίσκεται 8 μίλια βόρεια του Νιούκαστλ πρόσφατα υποχώρησαν κατά 53,5%. Σοκαριστικά στοιχεία έδειξαν ότι η μέση τιμή για ένα ακίνητο κυμαίνεται μεταξύ 34.074 λίρες έως 73.270 λίρες μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Οι κάτοικοι λένε ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι ο κύριος λόγος της πτώσης των τιμών και μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι τα περιστατικά είναι τόσο συχνά που το σαλόνι ενός διαμερίσματος χρησιμοποιείται από την αστυνομία ως κρατητήριο. Άλλοι λένε ότι νέες οικογένειες συχνά αναγκάζονται να αποφεύγουν χρησιμοποιημένες βελόνες στο πάρκο και βουνά από σκουπίδια, ενώ οι περιπολίες της αστυνομίας είναι συνεχείς.

Μέσα στο προάστιο, που είναι μέρος της Ουάσινγκτον, ένα συγκρότημα κατοικιών που αποτελείται από το Neville Court, το Collingwood Court και το Waterloo Court προκαλεί αναταραχές στην περιοχή.

Η εγκληματικότητα στα ύψη

Ένας άνδρας δήλωσε στη DailyMail πως «Είναι φρικτά εκεί πέρα. Εντελώς απαίσια. Εάν μία βόμβα έπεφτε εκεί δεν νομίζω ότι θα ένοιαζε κανέναν, εκτός από όσους ζουν εκεί».

Το εν λόγω συγκρότημα διαμερισμάτων περιτριγυρίζεται από μεγάλες μεταλλικές πύλες και αιχμηρά κάγκελα με τους γείτονες να το συγκρίνουν με φυλακή. Τα σκουπίδια είναι σκορπισμένα στους κοινόχρηστους χώρους και αρκετά παράθυρα και πόρτες φέρουν πινακίδες που προειδοποιούν για κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Κάποια από τα διαμερίσματα έχουν ενοίκιο μόλις 350 λίρες τον μήνα εξαιτίας της κατάστασης, ωστόσο οι κάτοικοι λένε ότι το χωριό είναι ένα ωραίο μέρος για να ζει κάποιος και δεν μπορούν να φανταστούν να ζουν κάπου αλλού.

Άλλοι πάλι ψάχνουν τρόπο να μετακομίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν να ζουν σε ξενοδοχεία επειδή είναι φθηνά.

«Είναι εξαιρετικό μέρος για να ζεις»

Μία γυναίκα με δύο παιδιά μετακόμισε σε ένα σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες πριν από εννέα μήνες με ενοίκιο λίγο πάνω από 400 λίρες τον μήνα, δηλώνοντας πως επέλεξε την περιοχή επειδή είναι φθηνή και έχει όλες τις ανέσεις, ενώ οι γείτονές της είναι φιλικοί.

«Έχει κακή φήμη εξαιτίας χρήσης ναρκωτικών, αλλά αυτό συμβαίνει παντού, όταν είσαι στο σπίτι σου και έχεις κλειστή την πόρτα σου όλα είναι ειρηνικά. Υπάρχει άπλετος χώρος και στο συγκρότημα υπάρχει ακόμα και χώρος με παιχνίδια και τραπέζι μπιλιάρδου», λέει. «Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζεις, είσαι κοντά σε εμπορικό πάρκο, πολυκαταστήματα και δημόσια συγκοινωνία, ανάμεσα στο Σάντερλαντ και το Νιούκαστλ», προσθέτει.

Τα πρόσφατα στοιχεία εγκληματικότητας στην Ουάσινγκτον κατατάσσουν το Concord και το Sulgrave στην κορυφή των περιστατικών για το 2022, με 1.154 κταγεγραμμένα αδικήματα.