ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νέα επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων - Εξέπεμψε SOS

Υεμένη: Νέα επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων - Εξέπεμψε SOS

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, υπό σημαία Λιβερίας, δέχτηκε επίθεση τη Δευτέρα ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey.

Το πλοίο αυτό που είναι καταχωρημένο ως εκμεταλλευόμενο από την ισραηλινή εταιρεία ZIM Integrated Shipping Services, ενδέχεται όμως να μην της ανήκει πλέον γιατί δεν είναι καταγεγραμμένο σε άλλες ανοιχτές πηγές, πρόσθεσε η Ambrey. Είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί. Το όνομά του δεν ανακοινώθηκε.

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 88 μιλίων νοτιοανατολικά του Άντεν, σύμφωνα με την Ambrey που κάνει λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «χτυπήθηκε και εξέπεμψε σήμα κινδύνου». Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν έχει πληγεί απευθείας από κάποιον πύραυλο ή αν υπέστη ζημιές λόγω κοντινών εκρήξεων.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν παραστρατιωτικοί Χούθι της Υεμένης, εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ένα φορτηγό πλοίο, το Rubymar, βυθίστηκε την Παρασκευή, το πρώτο αφ’ ότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους, τον περασμένο Νοέμβριο.