ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Νέα σφαγή σε Παλαιστινίους που περίμεναν φαγητό – Αρνείται την επίθεση το Ισραήλ

Γάζα: Νέα σφαγή σε Παλαιστινίους που περίμεναν φαγητό – Αρνείται την επίθεση το Ισραήλ
X

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες για τουλάχιστον 20 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες από τα «ισραηλινά πυρά» εναντίον πλήθους που ανέμενε ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε «ισραηλινά πυρά» εναντίον πλήθους που περίμενε στη .

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έβαλαν στο στόχαστρο συγκέντρωση πολιτών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια» σε κυκλικό κόμβο της πόλης της Γάζας και «ο απολογισμός των θυμάτων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ας Σίφα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, σε 20 νεκρούς και 155 τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο, το οποίο νωρίτερα ανακοίνωνε πως οι νεκροί ήταν 14.

«Υπήρξαν απευθείας πυρά από τις δυνάμεις κατοχής σε ανθρώπους που συγκεντρώνονταν στον κυκλικό κόμβο 'Κουβέιτ' για να περιμένουν την άφιξη των φορτηγών με τα τρόφιμα», δήλωσε ο δρ. Μοχάμεντ Γουράμπ, διευθυντής στο τμήμα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου, του μεγαλύτερου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας.

Συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στο σημείο πτώματα και πολλούς τραυματίες από σφαίρες.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο στρατός του Ισραήλ αρνείται πως άνοιξε πυρ εναντίον παλαιστίνιων αμάχων

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι πληροφορίες του Τύπου κατά τις οποίες ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον δεκάδων Γαζαίων σε σημείο διανομής βοήθειας είναι λαθεμένες», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ διαβεβαιώνοντας πως «αναλύει» το «συμβάν» αυτό με «σοβαρότητα».

Στα τέλη Φεβρουαρίου, σχεδόν 120 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, όταν διανομή βοήθειας μετατράπηκε σε εφιάλτη επίσης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΟΗΕ φοβάται γενικευμένο λιμό στον παλαιστινιακό θύλακο υπό ισραηλινή πολιορκία, ειδικά στον δυσπρόσιτο βορρά, όπου εκτιμάται πως βρίσκονται κάπου 300.000 άνθρωποι.