ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο πατέρας έφηβου μακελάρη - «Αγνόησε τις ψυχικές ανάγκες του γιου του»

O Tζέιμς Κράμπλεϊ
O Tζέιμς Κράμπλεϊ
ΑΡ

Μίσιγκαν: Ο πατέρας ενός εφήβου που είχε σκοτώσει 4 μαθητές καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία

Ο πατέρας του δράστη ενός μακελειού σε σχολείο του Μίσιγκαν, στο οποίο σκοτώθηκαν 4 παιδιά, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία. Στη δίκη ακούστηκε ότι ο Τζέιμς Κράμπλι, 47 ετών, αγνόησε τις ανάγκες ψυχικής υγείας του 15χρονου γιου του και του αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση τον Νοέμβριο του 2021. Οι ένορκοι συζήτησαν για λίγο περισσότερο από μία ημέρα πριν καταλήξουν στην ετυμηγορία.

Η Τζένιφερ Κράμπλεϊ, η σύζυγός του, πρόκειται να καταδικαστεί τον επόμενο μήνα αφού κρίθηκε ένοχη για τις ίδιες κατηγορίες. Και οι δύο θα περιμένουν να ακούσουν την ποινή τους στις 9 Απριλίου.

Η υπόθεση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που γονείς καταδικάζονται για ανθρωποκτονία, που έχει διαπράξει το παιδί τους. Ο γιος τους Ίθαν είναι ήδη στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ο Στιβ Τζουλιάνα, πατέρας μίας έφηβης που δολοφονήθηκε δήλωσε οτι η δίωξη των Κράμπλεϊ είναι μόνο η αρχή όσον αφορά στην αντιμετώπιση της βίας με όπλα στις ΗΠΑ.

«Τα παιδιά μας πεθαίνουν σε καθημερινή βάση σε μαζικές δολοφονίες και κάνουμε πολύ λίγα για αυτό. Μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους στη Σελήνη, μπορούμε να χτίσουμε ουρανοξύστες, τεράστια μνημεία όπως το φράγμα Χούβερ και δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στα σχολεία».

Τον Φεβρουάριο είπε στο BBC ότι «κάθε μέρα χωρίςτη Χάνα είναι αγώνας». «Πάντα γελούσε, πάντα προκαλούσε το γέλιο των ανθρώπων», θυμάται. Ο Ίθαν Κράμπλεϊ σκότωσε τους συμμαθητές του, Tate Myre, 16 ετών, Hana St Juliana, 14 ετών, Madisyn Baldwin, 17 ετών και Justin Shilling, 17. Επτά άτομα τραυματίστηκαν επίσης από τους πυροβολισμούς.