ΚΟΣΜΟΣ

Τα παιδιά στη Γάζα επιβιώνουν με 245 θερμίδες την ημέρα - Σοκαριστικά στοιχεία

Τα παιδιά στη Γάζα επιβιώνουν με 245 θερμίδες την ημέρα - Σοκαριστικά στοιχεία

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση στη Γάζα.

Στην ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, αναφέρεται η εφιαλτική κατάσταση στη Γάζα, με τους ανθρώπους να επιβιώνουν με φαγητό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από ένα κουτί φασόλια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

4 ημέρες μετά τον θάνατο 7 εργαζομένων της διεθνής ανθρωπιστικής βοήθειας από την World Central Kitchen από σκόπιμη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα στα οποία ταξίδευαν, η Oxfam δημοσιεύει έκθεση που αναφέρει ότι «οι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα αναγκάζονται να επιβιώνουν με 245 θερμίδες την ημέρα, λιγότερο από ένα κουτί φασόλια»

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία Yussef Dorkhom δηλώνει: «η σκόπιμη δολοφονία των 7 εργαζομένων της Διεθνούς Βοήθειας της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας ήταν καλά σχεδιασμένη με στόχο να αποθαρρύνει τις διεθνείς οργανώσεις βοήθειας από τη μεταφορά και διανομή επισιτιστικής βοήθειας στη Γάζα για τα 2,3 εκατομμύρια Παλαιστινίων». Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, αναγκάζοντας τους σε λιμό και δίψα για να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα κάτω από τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας».

Ο Πρέσβης Dorkhom καλεί τη διεθνή κοινότητα να σώσει τις ζωές των παιδιών της Παλαιστίνης, στέλνοντας περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα και να αναγκάσει το Ισραήλ, τη δύναμη κατοχής, να ανοίξει πιο ασφαλείς οδούς που επιτρέπουν την παράδοση χωρίς εμπόδια ή επιθέσεις της τόσο αναγκαίας βοήθειας για να φτάσει στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Την 182η ημέρα της Ισραηλινής Γενοκτονίας στη Γάζα ο αριθμός των Παλαιστινίων Μαρτύρων ξεπερνά τους 33. 037 νεκρούς, με 8. 000 να εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια και τουλάχιστον 75. 668 τραυματίες.