Ουρλιαχτό των πτωμάτων: Η σφυρίχτρα που μιμείται τον πιο τρομακτικό ήχο του κόσμου

Ειδικοί πιστεύουν ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν αυτή τη σφυρίχτρα για να βοηθήσουν τις ψυχές να ταξιδέψουν στη μετά θάνατον ζωή ή και για την προστασία τους από «κακά πνεύματα».
Ουρλιαχτό των πτωμάτων: Η σφυρίχτρα που μιμείται τον πιο τρομακτικό ήχο του κόσμου
2'

Ανακαλύφθηκε και αναδημιουργήκε ένας αρχαίο ήχος που ορισμένοι υποστήριζουν πως πρόκειται για τον πιο τρομακτικό ήχο του κόσμου. Πρόκειται για το Αζτέκικο «σφύριγμα του θανάτου».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σφύριγμα, που χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες και ακούγεται σαν «ουρλιαχτό χιλιάδων πτωμάτων» και οι ερευνητές αναδημιούργησαν σφυρίχτρα χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτή.

Το 1999, η αυθεντική «αζτέκικη σφυρίχτρα θανάτου» βρέθηκε στο χέρι ενός ακέφαλου σκελετού κατά τη διάρκεια ανασκαφής σε ναό στην Πόλη του Μεξικού. Αρχικά, οι αρχαιολόγοι πίστεψαν ότι ήταν παιχνίδι. Μόλις 15 χρόνια αργότερα, ένας επιστήμονας φύσηξε στη σφυρίχτρα και άκουσε έναν ήχο που έμοιαζε με ανθρώπινη κραυγή. Αν και ο ακριβής σκοπός αυτού του αντικείμενου παραμένει άγνωστος έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν αυτή τη σφυρίχτρα για να βοηθήσουν τις ψυχές να ταξιδέψουν στη μετά θάνατον ζωή ή και για την προστασία τους από «κακά πνεύματα». Η σφυρίχτρα πάντως έχει σχήμα που παραπέμπει σε ανθρώπινο λάρυγγα. Οι σύγχρονες εκδόσεις της σφυρίχτρας παράγουν διαφορετικούς ήχους ανάλογα με το μέγεθός τους και την τοποθέτησή τους στα χείλη του χρήστη σύμφωνα με το Daily Mail.

Πλέον, όλοι μπορούν να αγοράσουν τις δικές τους «σφυρίχτρες θανάτου» στο Amazon, φτιαγμένες από διάφορα υλικά όπως ρητίνη, κεραμικά και ανθρακονήματα. Σύμφωνα με μια περιγραφή προϊόντος, «εκπέμπουν μια κραυγή που μοιάζει με γυναίκα σε τρομερή αγωνία» και είναι «τέλειες για το Halloween». Επίσης, είναι χρήσιμες ως σκηνικό σε δραματικές παραστάσεις, ειδικά όταν οι χαρακτήρες ακούν κάποια κραυγή εκτός σκηνής.

Οι Αζτέκοι

Οι Αζτέκοι ήταν ένας μεταναστευτικός λαός από τον βορρά που έφτασε στην Αμερική το 1300 μ.Χ. Δεν ήταν καλοδεχούμενοι από τους ντόπιους που τους θεωρούσαν κατώτερους.

Το 1325 μ.Χ., είδαν έναν αετό να μάχεται με ένα φίδι πάνω σε κάκτο στη λίμνη Τεξκόκο, ένα σκηνικό που τους ενέπνευσε και ίδρυσαν την πρωτεύουσά τους, Τενοχτιτλάν. Μέχρι το 1430 μ.Χ., ανέπτυξαν οργανωμένη κοινωνία και ισχυρό στρατό, δημιουργώντας την Τριπλή Συμμαχία με τους άρχοντες του Τεξκόκο και του Τλακοπάν.

Μέχρι το 1500 μ.Χ., η αυτοκρατορία τους εκτεινόταν από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό και συμπεριλάμβανε τη σημερινή Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα. Το 1521 μ.Χ., η άφιξη του Ισπανού κατακτητή Ερνάν Κορτές έφερε το τέλος της αυτοκρατορίας τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή