Πάνω από 300 εκατ. παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ετησίως σύμφωνα με έρευνα

Ένα στα οχτώ παιδιά παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα διαδικτυακής κακοποίησης και εκμετάλλευσης 
Πάνω από 300 εκατ. παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ετησίως σύμφωνα με έρευνα
2'

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία, πάνω από 300 εκατομμύρια παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προχώρησαν σε σχετική μελέτη, διαπιστώνοντας ότι 1 στα 8, ή αλλιώς το 12,6% των παιδιών στον κόσμο έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής ομιλίας, κοινής χρήσης και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο τον περασμένο χρόνο, ποσοστό που ανέρχεται σε περίπου 302 εκατομμύρια νέους.

Παράλληλα η έρευνα διαπιστώνει ότι το 12,5% των παιδιών παγκοσμίως, εκτιμάται ότι έχει υποστεί ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση και αιτήματα σεξουαλικής πράξης. Τα αδικήματα μπορούν να λάβουν τη μορφη εκβιασμού, όπου οι θύτες ζητούν ακόμα και χρήματα από τα θύματά τους, προκειμένου να κρατήσουν τις όποιες εικόνες λαμβάνουν ιδιωτικές.

Το 7% των Βρετανών ανδρών σύμφωνα με έρευνες παραδέχθηκε ότι έχει παρενοχλήσει παιδιά στο διαδίκτυο κάποια στιγμή, σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο ευρετήριο της πρωτοβουλίας Childlight του πανεπιστημίου Into The Light, αριθμός που ισοδυναμεί με το να γεμίζεις το στάδιο Wembley 20 φορές.

«Σε επίπεδο αριθμών, αυτό θα μπορούσε να εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από τη Γλασκώβη έως το Λονδίνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Childlight, Paul Stanfield. «Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία που παρέμεινε κρυφή για πάρα πολύ καιρό. Εμφανίζεται σε κάθε χώρα, αυξάνεται εκθετικά και απαιτεί παγκόσμια απάντηση. Πρέπει να δράσουμε επειγόντως και να το αντιμετωπίσουμε ως ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που μπορεί να προληφθεί. Τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν».

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Childlight 1 στους 9 άντρες στις ΗΠΑ παραδέχθηκε τη διαδικτυακή προσβολή παιδιών, ενώ το 7,5% των ανδρών στην Αυστραλία είπε το ίδιο.

Πολλοί άνδρες δε παραδέχθηκαν ότι θα προσπαθούσαν να διαπράξουν σεξουλικά αδικήματα κατά των παιδιών, εάν γνώριζαν ότι δεν θα αποκαλύπτονταν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή