Κοινά ναυτικά γυμνάσια Ιράν και Ρωσίας την Πέμπτη στη Θάλασσα του Ομάν 

Τι μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ

Κοινά ναυτικά γυμνάσια Ιράν και Ρωσίας την Πέμπτη στη Θάλασσα του Ομάν 

Το Ιράν και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη, ναυτικά γυμνάσια στη Θάλασσα του Ομάν και στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, λίγες ημέρες αφού οι Φρουροί της Επανάστασης διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο Στενό του Χορμούζ.

«Η σύγκλιση και ο συντονισμός σε κοινά μέτρα για την αντιμετώπιση δραστηριοτήτων που απειλούν τη ναυτιλιακή ασφάλεια (...) καθώς και η καταπολέμηση της θαλάσσιας τρομοκρατίας είναι μεταξύ των κύριων στόχων αυτών των κοινών γυμνασίων» δήλωσε, σύμφωνα με το Fars, ο Ιρανός διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Χασάν Μαχσουντλού.

Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, όπου πλέει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford. Πρόκειται για το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Μέση Ανατολή καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford ΗΠΑ

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

ΑΡ

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή