ΚΟΣΜΟΣ

Διασπασμένη η συριακή αντιπολίτευση

Διασπασμένη η συριακή αντιπολίτευση

«Συνωμοσία» χαρακτηρίζουν Σύροι αντάρτες και αντικαθεστωτικοί τη συνάντηση αντιπολιτευόμενων συριακών οργανώσεων, που πραγματοποιείται σήμερα στο Κάιρο.

Οργανώσεις αντιφρονούντων, κυρίως το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, συναντώνται σήμερα στο Κάιρο σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή στάση για την μετάβαση και το μέλλον της Συρίας. Στη συνάντηση συμμετέχουν και υπουργοί των αραβικών χωρών.

«Αρνούμαστε κάθε μορφή διαλόγου και διαπραγμάτευσης με τις συμμορίες δολοφόνων...και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβάλει στη Συρία και στο λαό της τα ρωσικά και ιρανικά σχέδια», υπογράφουν σε ανακοίνωσή τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και «ανεξάρτητοι» αντικαθεστωτικοί.

Οι αντάρτες και οι αντικαθεστωτικοί επικρίνουν ειδικά το ότι η συνάντηση αυτή «δεν αποδέχεται την ιδέα της ξένης στρατιωτικής επέμβασης για τη σωτηρία του συριακού λαού και αγνοεί το θέμα την δημιουργίας ζωνών αποκλεισμού υπό την προστασία της διεθνούς κοινότητας, των ανθρωπιστικών διαδρόμων, το αεροπορικό εμπάργκο και τον εξοπλισμό των ανταρτών».

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται μετά «τις επικίνδυνες αποφάσεις της διάσκεψης της Γενεύης που είχε στόχο τη διάσωση του καθεστώτος, το διάλογο μαζί του και το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας με τους δολοφόνους των παιδιών μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.