ΚΟΣΜΟΣ

Εμπλοκή ΜΙΤ στην Συρία;

Εμπλοκή ΜΙΤ στην Συρία;

Tην ταυτότητα ενός Τούρκου πράκτορα αιχμαλώτου, ο οποίος συμμετείχε στη σφαγή που έγινε στο χωριό Τρέμσιχ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 200 άτομα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Η είδηση μεταδόθηκε και από τους αμερικανικούς New York Times και αναφέρει, ότι «ο Abdülselam Derviş, που έπεσε αιχμάλωτος στα χέρια των συριακών αρχών και συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στο Τρέμσιχ, ομολόγησε ότι στην ομάδα συμμετείχαν Τούρκοι και Λϊβυοι μαχητές, ενώ τα όπλα που χρησιμοποίησαν είχαν σταλεί από την Τουρκία».

Μάλιστα, για το περιστατικό η κυβέρνηση της Συρίας είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς, ότι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα στο χωριό Τρεμσέχ, όπου οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι διαπράχθηκε σφαγή αμάχων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντισί είχε δηλώσει, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 37 μαχητές και δύο αμάχους στο πλαίσιο επιχείρησης κατά του χωριού, απ’ όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αντάρτες πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε άλλες περιοχές.

Όπως διευκρίνιζε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών «Αυτό που έγινε στο Τρεμσέχ είναι ότι ένοπλες συμμορίες εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό και το μετέτρεψαν σε κέντρο τρομοκρατικών επιχειρήσεων», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η αναφορά του ΟΗΕ ανέφερε ότι, «Η επίθεση στο Τρεμσέχ φαίνεται ότι είχε στόχο συγκεκριμένες ομάδες και σπίτια, κυρίως λιποτακτών του στρατού και ακτιβιστών». Σημειώνεται, ότι ανάλογες μέθοδοι ενοχοποίησης με στόχο την επέμβαση Δυτικών στρατευμάτων, είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα στην Βοσνία και το Κόσσοβο.