ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Ένοπλοι απήγαγαν μέλη της Ιρακινής Ερυθράς Ημισελήνου

Λιβύη: Ένοπλοι απήγαγαν μέλη της Ιρακινής Ερυθράς Ημισελήνου

Ένοπλοι άνδρες απήγαγαν επτά μέλη μιας αντιπροσωπείας της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου που βρίσκονταν στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, όπως ανακοίνωσε η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος, η οποία ζητεί την απελευθέρωσή τους.

«Μια ένοπλη ομάδα απήγαγε στη 01:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (02:00 ώρα Ελλάδας) μια επταμελή αντιπροσωπεία της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου μετά την αναχώρησή τους από την έδρα της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου στη Βεγγάζη», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Οι Ιρανοί κατευθύνονταν με ένα αυτοκίνητο προς το ξενοδοχείο Tibesti όταν τα μέλη της ένοπλης ομάδας τους σταμάτησαν, τους έβαλαν σε ένα άλλο όχημα και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας Λίβυος, δεν απήχθη.

Η αντιπροσωπεία είχε φτάσει χθες Δευτέρα στη Λιβύη έπειτα από πρόσκληση της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου για να συζητήσουν «τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος ζητεί από την ομάδα που κρατά την αντιπροσωπεία να την αφήσει ελεύθερη σε αναγνώριση της βοήθειας και της υποστήριξης που έχει προσφέρει η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος στη διάρκεια της επανάστασης της 17ης Φεβρουαρίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.