ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ο Μόρσι επιθεώρησε το Σινά

Αίγυπτος: Ο Μόρσι επιθεώρησε το Σινά

Επίσκεψη στο Σινά πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να επιθεωρήσει ο Μόρσι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά την επίθεση που στοίχησε τη ζωή σε 16 συνοριοφύλακες, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του προέδρου τις τελευταίες μέρες. Στη Χερσόνησο ο στρατός έχει αναπτυχθεί με σκοπό να αναχαιτίσει τους εξτρεμιστές, οι οποίοι εμπλέκονται στην πολυαίμακτη επίθεση της περασμένης Κυριακής.

Ο Μόρσι αφίχθη στη Ράφα, παραμεθόριο πόλη στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στην οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμύνης στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουϊ και τον υπουργό Εσωτερικών Άχμεντ Γκαμαλεντίν, σκοπεύει να παρακαθήσει για το ιφτάρ (το δείπνο για το τέλος της ημερήσιας νηστείας για το Ραμαζάνι) με τους στρατιώτες, τόνισε ο εκπρόσωπός του Γιάσερ Άλι.

Η Αίγυπτος πραγματοποιεί σήμερα νέες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο Σινά, εν τούτοις οι κάτοικοι αμφιβάλλουν για την αυθεντικότητα των «επιτυχιών» που υποστηρίζει ότι πραγματοποιεί ο στρατός.