ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Παραμένει άφαντος ο αντιπρόεδρος

Κίνα: Παραμένει άφαντος ο αντιπρόεδρος

Την πρώτη επίσημη αναφορά του ονόματος του αντιπροέδρου της Κίνας Ζι Τζινπίνγκ έκανε μια εφημερίδα, μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες απόλυτης σιγής για την τύχη του.

Ο Τζινπίνγκ έχει εξαφανιστεί ανεξήγητα από τη δημόσια ζωή το τελευταίο διάστημα, με την τελευταία δημόσια εμφάνιση του 59χρονου να είναι την 1η Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, ενώ έχουν ματαιωθεί συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους.

Η Ημερησία του Γκουανγκξί, εφημερίδα που ελέγχει το Κομμουνιστικό Κόμμα της αυτόνομης αυτής περιοχής της νότιας Κίνας, αναφέρει τον Ζι ανάμεσα στους αξιωματούχους που υπογράφουν επιστολή συλλυπητηρίων προς την οικογένεια ενός βετεράνου του κόμματος, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

«Ο (πρόεδρος) Χου Τζιντάο, ο (αντιπρόεδρος) Ζι Τζινπίνγκ, ο (επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κόμματος) Λι Γιουαντσάο, ο (πρώην πρωθυπουργός) Ζου Ρονγκί και άλλοι αξιωματούχοι, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μετά το θάνατο του συντρόφου Χουανγκ Ρονγκ και έστειλαν με διάφορους τρόπους μηνύματα συμπάθειας και αλληλεγγύης στην οικογένειά του», γράφει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Τα αναπάντητα ερωτήματα για την «Αθωότητα των Μουσουλμάνων»

Κλάρα Σούμαν: Αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google