ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστανός υπουργός επικήρυξε τον δημιουργό της αντιισλαμικής ταινίας

Πακιστανός υπουργός επικήρυξε τον δημιουργό της αντιισλαμικής ταινίας

Ο πακιστανός υπουργός ο οποίος επικήρυξε τον δημιουργό της αμερικανικής παραγωγής αντιισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», επιβεβαίωσε σήμερα την έκκλησή του επισημαίνοντας ότι είναι «η μόνη λύση» για να τερματιστούν οι «απαράδεκτες προσβολές εναντίον του προφήτη» Μωάμεθ.

«Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη και πίστη. Επιβεβαιώνω τις δηλώσεις μου γιατί είναι η μόνη λύση», δήλωσε ο Γούλαμ Άχμεντ Μπίλουρ, υπουργός Σιδηροδρόμων, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο από το Ισλαμαμπάντ. «Η πίστη μου δεν είναι βίαιη, όμως δεν μπορώ να συγχωρέσω ή να ανεχθώ αυτές τις προσβολές», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο θάνατος δεν είναι καλό πράγμα, όμως τώρα είναι η μοναδική λύση γιατί οι δυτικές χώρες δεν έχουν κάνει τίποτε» εναντίον του δημιουργού της ταινίας ή για να σταματήσουν την προβολή της, επεσήμανε ο Μπίλουρ.

Ο Μπίλουρ, 72 ετών, θεωρείται ένας από τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Το Σάββατο είχε υποσχεθεί ότι θα προσφέρει 100.000 δολάρια σε όποιον σκοτώσει τον δημιουργό της αντιισλαμικής ταινίας, έναν κόπτη που ζει στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, η πακιστανική κυβέρνηση και το κόμμα του Μπίλουρ, το Εθνικό Κόμμα Αουάμι που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, απέρριψαν τις δηλώσεις τους, ενώ και οι ΗΠΑ τις κατήγγειλαν ως «εμπρηστικές».

«Γιατί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θυμώνουν όταν λέμε κάτι εναντίον ενός σκηνοθέτη; Είναι στο πλαίσιο του δικαιώματός μας της ελευθερίας της έκφρασης», σημείωσε ο πακιστανός υπουργός ο οποίος ζήτησε να υιοθετηθεί ένας διεθνής νόμος που θα απαγορεύει την προσβολή των προφητών όλων των θρησκειών.

Σύμφωνα με τον Μπίλουρ, η προβολή της αντιισλαμικής ταινίας «είναι εξαιρετικά σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην καταστροφή».