Κόμμα Πειρατών και στη Σλοβενία

Newsroom Newsroom

Κόμμα Πειρατών και στη Σλοβενία

Οι Πειρατές της Σλοβενίας πραγματοποίησαν το ιδρυτικό τους συνέδριο την Τετάρτη, στη Λιουμπλιάνα, παρουσία 140 μελών.

Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος υπέγραψαν συνολικά 200 άτομα. Πρόεδρος εξελέγη ο Ροκ Ντέζελακ, ο οποίος τόνισε ότι θα προωθήσει τις ιδέες και την πλατφόρμα του διεθνούς κινήματος Πειρατών.

Το Κόμμα Πειρατών Σλοβενίας, όπως είπε, θα προωθήσει τη συνέπεια στο σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία θεωρείται το θεμέλιο για την ανάπτυξη μιας ανοιχτής κοινωνίας και για την ελευθερία του ατόμου.

Το κόμμα θα υπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο τις ομάδες του στενού συμφέροντος, θα αγωνιστεί για τον περιορισμό της επιτήρησης των πολιτών και στην ατζέντα του περιλαμβάνονται συνταγματικές αλλαγές που ορίζουν το δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο ως συνταγματικό δικαίωμα, καθώς και αλλαγές στη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα και την προώθηση της ανάπτυξης και της χρήσης των προγραμμάτων λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρώτο Κόμμα Πειρατών ιδρύθηκε στη Σουηδία τον Ιανουάριο του 2006 και ακολούθησε η ίδρυση κομμάτων στην Αυστρία, τον Ιούλιο και στη Γερμανία, το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Το παράδειγμα της δημιουργίας Κόμματος Πειρατών ακολούθησαν από τότε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Διεθνές Κόμμα Πειρατών ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2010.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved