ΚΟΣΜΟΣ

Αποκηρύσσουν την Χρυσή Αυγή οι Έλληνες του Μόντρεαλ

Αποκηρύσσουν την Χρυσή Αυγή οι Έλληνες του Μόντρεαλ

Θορυβημένος και έντονα ενοχλημένος είναι ο οργανωμένος Ελληνισμός του Μοντρεάλ με την πρόσφατη δημιουργία παραρτήματος της "Χρυσής Αυγής" στο Μόντρεαλ, καθώς, όπως υπογραμμίζουν παράγοντες της ομογένειας, το κόμμα αυτό μάχεται τη μετανάστευση.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νίκος Παγώνης, "Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ προσβάλει το δημοκρατικό συναίσθημα και δημιουργεί έντονες ανησυχίες για τη λειτουργία μιας ρατσιστικής οργάνωσης που χρησιμοποιεί τη βία ως μέσο επίτευξης των σκοπών της. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος εμφάνισης στην πόλη μας, εκθέτει την ελληνική παροικία στα ματιά των υπολοίπων κατοίκων, ιδιαίτερα όταν η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο πολυπολιτισμός είναι αυτά που μας καθορίζουν ως κοινωνία ανοικτή, ευνομούμενη και ανεκτική. Επιπλέον, η ελληνική παροικία έχει ρίζες μεταναστευτικές και είναι αδιανόητο να ανέχεται στις τάξεις της μια οργάνωση με σκοπούς καθαρά εναντίον των μεταναστών.

Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για ν' αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των συμπολιτών μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια ακροδεξιά ρατσιστική οργάνωση να μας αμαυρώσει ως παροικία".

Την ίδια ώρα η ιστορική ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, μέσω του ύπατου προέδρου της ανά τον Καναδά Γιώργου Βάσιλα, αποκηρύσσει τη δημιουργία του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ:

"Η ΑΧΕΠΑ ηχηρά αποκηρύσσει και απορρίπτει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Καναδά. Ο Φασισμός δεν έχει θέση στον Καναδά, του οποίου οι πολίτες συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων μελών της ΑΧΕΠΑ, πολέμησαν εναντίον του Φασισμού και της Κατοχής των Ναζί κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια για να προστατεύει τα άτομα από τις επιθέσεις και τις διακρίσεις τις οποίες προωθούσε η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ".

Ρoή Ειδήσεων