ΚΟΣΜΟΣ

Συναντώνται οι συνιστώσες της συριακής κυβέρνησης

Συναντώνται οι συνιστώσες της συριακής κυβέρνησης

Υπό τις πιέσεις να συνταχθούν υπό ένα όργανο οι συνιστώσες της συριακής κυβέρνησης συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποί τους, παρουσία αράβων και διεθνών αξιωματούχων.

«Πρέπει η συριακή αντιπολίτευση να ξεπεράσει τις διαφορές της και να καταλήξει σε μια συμφωνία για τη διοίκησή της, η οποία θα είναι αξιόπιστη στα μάτια των Σύρων στο εσωτερικό της χώρας και της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ μπιν Χίλι.

Στην έναρξη της διάσκεψης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κατάρ και του Αραβικού Συνδέσμου, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χάμαντ μπιν Τζάσεμ αλ Θάνι κάλεσε τους συμμετέχοντες να ενωθούν.

Aπό την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και οι εκπρόσωποι πολλών δυτικών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, συμμετέχουν στη συνάντηση μαζί με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι και τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Αμπντελατίφ Ζαγιάνι.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της καθώς η συριακή αντιπολίτευση παραμένει διχασμένη την ώρα που η εξέγερση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπαίνει στον 21ο μήνα της.