ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Μέρκελ προσπαθεί να απαγορεύσει την κτηνοβασία

Η κυβέρνηση της Μέρκελ προσπαθεί να απαγορεύσει την κτηνοβασία

Τους περίπου «εκατό χιλιάδες κτηνοβάτες» της Γερμανίας έχει απέναντι η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, που προωθεί ένα σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της κτηνοβασίας.

Μέχρι σήμερα, η κτηνοβασία απαγορευόταν στη Γερμανία μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματιζόταν. Το σχέδιο νόμου προβλέπει ρητή απαγόρευση τέτοιας σεξουαλικής συνεύρεσης «ώστε να βελτιωθεί και ο βαθμός προστασίας των ζώων», δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής της Επιτροπής Γεωργίας της Μπούντεσταγκ, Χανς Μίχαελ Γκόλντμαν. Ο τροποποιημένος νόμος θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, είπε ο Γκόλντμαν, γνωστοποιώντας επίσης ότι τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης θα φθάνουν τις 25.000 ευρώ.

Στην απαγόρευση αντιδρά η οργάνωση ΖΕΤΑ η μοναδική «στον κόσμο», κατά τον ιδρυτή της Μίχαελ Κίοκ, που μάχεται για το «δικαίωμα των κτηνοβατών». Ο Κίοκ θεωρεί ότι η επαφή ανθρώπων που συνδέονται με την ίδια επιθυμία βοήθησε την ψυχολογία τους σημαντικά, σε τέτοιο βαθμό, που «ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει μειωθεί σημαντικά».