ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Ζευγάρι ομοφυλόφιλων ζητά διατροφή από δωρητή σπέρματος

Απίστευτο: Ζευγάρι ομοφυλόφιλων ζητά διατροφή από δωρητή σπέρματος

Σοκαρισμένος δήλωσε ένας άνδρας από το Κάνσας, επειδή το κράτος τον καλεί να πληρώσει διατροφή σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών, στο οποίο δώρισε το σπέρμα του για αποκτήσει παιδί.

Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα δώρισε σπέρμα στην Τζένιφερ Σράινερ και την Άντζελα Μπάουερ με βάση γραπτή τους συμφωνία ότι δεν θα θεωρηθεί πατέρας του παιδιού ούτε θα κληθεί να πληρώσει διατροφή. Η Σράινερ έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, τριών ετών σήμερα.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο οι αρχές του Κάνσας κατέθεσαν αίτηση με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Του ζητούν, μάλιστα και την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων για τα ιατρικά έξοδα που συνδέονται με τον τοκετό.

Ο 46χρονος έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και αναμένει από δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα το οποίο βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο σπέρμα μπορεί κάποιος να δωρίσει μόνο μέσω γιατρού ώστε να μην έχει στη συνέχεια οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί. Ο Μαρότα δώρισε το σπέρμα του στις δύο γυναίκες απευθείας και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής.

Ρoή Ειδήσεων