ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Νεκροί δύο νεκροί από πακιστανικά πυρά

Ινδία: Νεκροί δύο νεκροί από πακιστανικά πυρά

Τέλος δε φαίνεται να έχει η ένταση ανάμεσα σε Πακιστάν και Ινδία για τη διαφιλονικουμένη περιοχή του Κασμίρ. Μετά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο δυνάμεις πριν μόλις δύο ημέρες που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Πακιστανού στρατιώτη, η περιοχή εξακολουθεί να βάφεται με αίμα.

Όπως υποστηρίζει η ινδική πλευρά δύο στρατιώτες βρήκαν φρικτό θάνατο από Πακιστανούς, ενώ ένας εκ των οποίων αποκεφαλίστηκε.

Οι Πακιστανοί από την άλλη διαψεύδουν τους Ινδούς που υποστηρίζουν ότι πραγματοποιήθηκε «απρόκλητη επίθεση» κι ότι παραβίασαν την εκεχειρία κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου που χωρίζει την περιοχή του Κασμίρ.

Ωστόσο σύμφωνα με εκπρόσωπο της βόρειας διοίκησης του ινδικού στρατού, «η εισβολή ήταν μια σημαντική κλιμάκωση έπειτα από παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και ύστερα από πολλές απόπειρες διείσδυσης που υποστηρίζονται από τον στρατό του Πακιστάν». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ο πακιστανικός στρατός εκμεταλλεύθηκε τη πυκνή ομίχλη και τη δασώδη περιοχή και προχώρησαν προς το μέρος μας όταν στρατιώτες μας εντόπισαν τους εισβολείς. Η ανταλλαγή πυρών διήρκησε γύρω στη μισή ώρα κι ύστερα οι εισβολείς υποχώρησαν».

Οσο για τους νεκρούς στρατιώτες δήλωσε πως «δύο από τους οπλίτες μας έπεσαν νεκροί, ενώ άλλος ένας τραυματίσθηκε».